KOLPA VIŠJA OD SAVE

Litija je novo sezono v 3. SKL začela s kar nekaj spremembami v igralskem kadru. Novinca sta izkušeni Milovan Radmanovič in mladi Haris Totič. Klub pa je žal zapustil Jaka Štemberger, ki je odšel v drugoligaša Ljubljano, ob tem velja spomniti na rekordnih 42 točk, ki jih je ta igralec dosegel v prvem krogu lanskega prvenstva za zmago Litijanov proti Radenski… Prav tako v moštvu ni več Žana Erjavca, Roka Seručarja in Žige Laha, ki pa je z igranjem v Litiji zaključil še pred koncem lanskega prvenstva.
Tako spremenjena ekipa je slabo začela tekmo s Kolpo iz Črnomlja, ki je v prejšnjem prvenstvu igrala v 2.ligi, saj so gostje po šestih minutah že vodili 15:5, sredi druge četrtine pa celo 30:17. Litijanom v prvem polčasu ni uspevalo praktično nič, v napadu so bili nenatančni tako pri metih, kot pri podajah, v obrambi premalo agresivni in za povrhu tudi slabši v skoku.
V 16. minuti si je pri domačih poškodoval gleženj še mladi Nejc Pavliha, ki do konca tekme ni več vstopil v igro. Glede na vse težave zaostanek ob polčasu, ki je znašal 13 točk, sploh ni bil visok.
Nekaj upanja za Litijo se je pokazalo v prvih petih minutah tretje četrtine, ko so domači z delnim izidom 11:0 znižali rezultat na 41:43, vendar so tudi v tem najboljšem obdobju svoje igre zgrešili kar pet prostih metov, poznala se jim je tudi neuigranost. Gostje so nato spet prišli do svoje igre in razliko do konca tretje četrtine povišali na sedem točk.
V zadnji četrtini so Litijani še poskušali ujeti Kolpo, pet minut pred koncem so še enkrat prišli na tri točke zaostanka (59:62), vendar jim kaj več od tega ni uspelo. Preveč je bilo neuspešnih metov za tri točke (skupaj 7:30 !), tudi pri prostih metih domači niso blesteli (23:35) in poraz je bil neizbežen.
Prvenstvo bo sicer še dolgo in upati je, da ga bodo Litijani nadaljevali boljše,kot so ga začeli.
Za Litijo je Dragan Pušič dosegel 22 točk, Matevž Dobravec 17 in Milovan Radmanovič 15. Pri gostih sta bila najučinkovitejša Butala z 19 točkami in Mervar z 18.

Marko Godec