Težko priborjena zmaga

Litija- Krvavec Meteor 80:61
 
Že sam začetek tekme je pokazal, da gledalci ne bodo videli posebej kvalitetne košarke. Litijani so šele po dobrih štirih minutah prvič zadeli iz igre, rezultat je bil takrat 4:3 za goste. Proti koncu prve četrtine so se domači le nekoliko razigrali, ter s trojkama Dragana Pušiča in Matevža Dobravca povedli 13:11, po prvih desetih minutah pa vodili 17:13. Že v 8. minuti se je pri Krvavcu poškodoval Kokalj, ki do konca srečanja ni več vstopil v igro. V drugi četrtini je Litija prednost postopoma povišala, tako da je bilo v polčasu že 36:25, najučinkovitejši je bil Matevž Dobravec s 13 točkami (trojke 3:4), ki pa v nadaljevanju ni bil več tako uspešen, saj je dosegel v drugem polčasu le še 2 točki.

V prvih minutah drugega polčasa so domači prevladovali na igrišču in v 26. minuti vodili že za 18 točk (47:29). Potem pa je zopet prišlo do padca v njihovi igri. Gostje iz Cerkelj na Gorenjskem so namreč zaigrali po načelu, da jim sodnika ne moreta dosoditi toliko osebnih napak, kot jih bodo storili. Njihova agresivnost je Litijo zmedla, razlika je začela kopneti  in po tretji četrtini je bil izid le še 52:45, v taboru domačih pa so že zvonili alarmi za preplah.
V zadnji četrtini je Krvavec še kar nadaljeval z ostro, na trenutke tudi grobo igro, ter tako poskušal nadoknaditi razliko v kvaliteti, vendar bližje kot na šest točk zaostanka gostje le niso uspeli priti. Pri Litiji sta glavni vlogi prevzela Dragan Pušič (v drugem polčasu 16 točk, skupaj pa 23) in Milovan Radmanovič (12 točk v drugem polčasu).  Svoj delež so prispevali tudi Haris Totič, Lovro Šepec in Nejc Pavliha, ki so v celotni tekmi dosegli vsak po sedem točk. Štiri minute pred koncem, ko je bila tekma že odločena, se je še pri Litiji poškodoval Tom Šraj. Na koncu so domači prišli do šele druge zmage v prvenstvu in čeprav je bil razlika visoka, nihče ni bil prav zadovoljen. Še vedno je bilo namreč preveč napak in težav v njihovi igri, bili pa so borbeni in pokazali so veliko željo po zmagi.

 

Marko Godec