Bitka za ranjence

Litija- Enos Jesenice 67:84


Edina novost pred tekmo z Jesenicami je bila, da so Litijani zaradi poškodbe ostali še brez mladega Nejca Pavlihe, ki se je tako na vse daljši listi poškodovanih pridružil udarnemu litijskemu dvojcu Dragan Pušič- Matevž Dobravec. Stanje v ekipi vse bolj spominja na bitko za ranjence.
Povsem oslabljena Litija je kljub temu dobro začela srečanje, prva četrtina se je končala z rezultatom 19:19, nedvomno pa bi domači to četrtino dobili, če jih ne bi sodnica Lapanovičeva in sodnik Vidakovič že kar na začetku nekajkrat oškodovala. Nasploh sta delilca pravice  takoj dala vedeti, da so vsi v dvorano prišli le zaradi njiju dveh, svoje očitno sodniško neznanje, pomanjkanje občutka za igro in neenak kriterij, pa sta skušala prikriti z arogantnim in vzvišenim nastopom. Tudi v drugi četrtini je bila Litija s pogumno igro povsem enakovredna gostom, ki so ob polčasu vodili le 44:42. Za domače sta Aljaž Primožič in Tom Šraj dosegla po 10 točk, Lovro Šepec in Adnan Salihovič pa po 9.
V drugem polčasu so gostje počasi začeli izkoriščati očitno premoč v višini in si hitro priigrali prednost devetih točk. Litijani se niso predajali in so ves čas poskušali ujeti Jeseničane. Štiri minute in pol pred koncem so rezultat znižali na 65:70, nato pa sodnika nista dosodila prekrška pri metu Toma Šraja za tri točke. Zaradi njegovega protesta pa mu je sodnik Vidakovič nato hitro dosodil še tehnično napako in tako poskrbel tudi za denarno kazen Litiji, kar je sankcija (in prihodek) Košarkarske zveze za vsako tehnično napako. Jesenice so nato z delnim izidom 14:2 prišle do dokaj visoke zmage, pri tem pa končni izid sploh ni realen pokazatelj tega kaj se je dejansko dogajalo na igrišču. Za Litijo je Tok Šraj dosegel 17 točk, pri gostih je bil najučinkovitejši visoki Završnik s 25 točkami.
Trnova pot Litijanov v tej sezoni se tako nadaljuje in ji ni videti konca.

Marko Godec