U-13 USPEŠNO ZAKLJUČILI SEZONO

V soboto 24.3.2018 smo v Litiji odigrali tretji turnir v tretjem delu 2. SKL in s tem zaključili tekmovalni del sezone v kategoriji U-13 za fante.

V dvorani Gimnazije Litija, smo odigrali dve tekmi, ki smo ju z resnim, zbranim in voljnim pristopom vseh fantov zanesljivo dobili in osvojili prvo mesto v skupini. Fantje so se borili in odigrali sproščeno od prve do zadnje minute ter v nobenem trenutku vprašanje zmagovalca ni bilo neznanka.
Stojijo (od leve proti desni): PUŠIĆ Goran, BOHINC Tilen, VRTAČNIK HORVAT Benjamin, SAKAČ Ožbej, SONČAR Žiga, SAVŠEK Nik in ANŽUR Gregor
Čepijo (od leve proti desni). BLATNIK Gal, MACUN Til, LOVŠE David, TURKOVIČ Ažbe, BOŽIČ Alex in JOVIČ Matej
Leži: MUR Jakob
Naj v nekaj besedah strnem vtise iz letošnje sezone, katere tekmovalni del se je zaključil, fante pa na treningih do konca šolskega leta čaka še kar nekaj dela. V letošnji sezoni 2017/2018 smo odigrali 21 tekem. Od tega 18 v okviru prvenstva za U-13 v 2. SKL ter 3 tekme v Mini pokalu Spar. Dosegli smo 15 zmag in 6 porazov, od tega zmag 14 v prvenstvu in1 v Mini pokalu Spar, kjer nas je v drugem krogu izločil KK Celje. Z malo sreče in predvsem volje pa verjamem, da bi lahko dosegli še kakšno zmago več. Kar posebej veseli je reden obisk na treningih in napredek fantov v košarkarskem znanju. Fantje so skozi celotno sezona dokaj redno obiskovali treninge in skozi njih tudi napredovali tako tehnično kot tudi taktično. Iz tekme v tekmo so kazali boljšo igro in napredek. To je lahko spodbuda fantom za trud v naprej, da bodo še z večjo vnemo in željo hodili na treninge, kjer bodo lahko svoje znanje nadgrajevali. V klubu smo prepričani, da so fantje na dobri poti in da smo v letošnji sezoni nadgradili kar je bilo narejeno do sedaj in pripravili podlago za delo za naprej.
 
Večina fantov bo v naslednji tekmovalni sezoni presedlala v selekcijo višje in bodo tekmovali v kategoriji U-15, ostalim pa se bodo pridružili fantje letnik 2007 in bodo skupaj z letnikom 2006 naslednjo sezono tekmovali v kategoriji U-13. Še prej pa se bo letošnja ekipa U-13 pomerila tudi na mednarodni ravni. V tem tednu odhajajo na mednarodni velikonočni turnir v Ostravo, kjer se bodo pomerili z vrstniki iz cele Evrope. Na tem mestu naj jim zaželimo VELIKO USPEHA IN ZMAG !
 
Ob koncu tekmovalnega dela, zahvala tudi vsem staršem, ki so fante redno VOZILI na tekme in nas na tekmah SPODBUJALI in BODRILI. Ob enem pa tem istim staršem prošnja za SPODBUJANJE teh fantov za nadaljnje treniranje in udejstvovanje v košarki, predvsem takrat ko jim ne gre ali pa jim manjka motivacije za trening.
 
Lep pozdrav trenerjev Gregorja Anžurja in Gorana Pušića.

 

KK LITIJA : KK ŠENTJUR TAJFUN B      43:16

 

Blatnik G., Božič A. 12, Jovič M. , Lovše D. 2, Savšek N., Vrtačnik Horvat B. 5, Bohinc T. 4, Turkovič A. 4, Sakač O. 7, Macun T. 2, Mur J. 3, Sončar Ž. 4, Trener: Pušić Goran in Pomočnik: Gregor Anžur
 
KK LITIJA : KK KELEJA    42:17
Blatnik G., Božič A. 5,Jovič M. 4, Lovše D., Savšek N. 2, Vrtačnik Horvat B., Bohinc T., Turkovič A. 13, Sakač O. 12, Macun T., Mur J. 6, Sončar Ž., Trener: Pušić Goran in Pomočnik: Gregor Anžur
 
KK KELEJA : KK ŠENTJUR TAJFUN B   36:20