Na srečo je konec sezone

Litija- Enos Jesenice 67:85

V zadnji tekmi letošnje sezone je Litija doživela še en poraz. Prvi polčas so Litijani sicer dobili z 42:33 predvsem po zaslugi neuničljivega Dragana Pušiča, ki je do polovice srečanja dosegel kar 22 točk. V nadaljevanju pa se je ponovila slika s številnih letošnjih tekem, ko je Litija vse prevečkrat solidno odigrala le eno ali dve četrtini, v preostalem delu srečanja pa povsem popustila. Tudi tokrat domačih v drugem polčasu ni bilo prepoznati, saj so Jeseničani v 13 minutah napravili delni izid 38:8, kar je bilo po zelo dobrem prvem polčasu povsem neverjetno, a kljub temu že videno. Seveda se drugače kot z novim visokim porazom ni moglo končati.

Tako se je končala letošnja sezona v tretjeligaški konkurenci.  Konec te sezone so skoraj vsi tisti ki spremljajo litijsko košarko, brez dvoma pa tudi igralci in strokovno vodstvo, že težko pričakovali. Od samega začetka je šlo namreč vse narobe, saj je klub tik pred prvimi tekmami zapustil prvi center Štemberger. Njegova ne preveč uspešna zamenjava Radmanović je v  Litiji igral le do konca lanskega decembra. Nato so celotno moštvo napadle še poškodbe in bolezni, ki jih je bilo enostavno toliko, da jih vse ni mogoče niti našteti. Zaradi njih so prvenstvo že pred tedni predčasno končali Matevž Dobravec, Nejc Pavliha in Lovro Šepec, tudi Dragan Pušič je moral zaradi poškodbe izpustiti nekaj tekem, vendar se je kot pravi kapetan hitro vrnil in vztrajal do konca.
Kar 16 porazov in le 4 zmage predstavlja tako slab izkupiček, da ga pred začetkom sezone zanesljivo nihče ni pričakoval. Vendar nihče tudi ni mogel pričakovati toliko težav, nesreč in vsega slabega,kot je doletelo litijsko ekipo. Pred odgovornimi v klubu je zdaj zelo zahtevna naloga, kako sestaviti takšno ekipo za naslednjo sezono, da bi bila bolj konkurenčna za tekmovanje v tretji ligi, ki konec koncev tudi ni tako slaba, da bi jo lahko podcenjevali.

Marko Godec