Sodnika sta si zaželela mirno končnico

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 20 marec 2022

ŠD Litija, 19.3.2022

22.krog : Litija- LTH Castings 72:80

V zelo izenačenem prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala več kot treh točk prednosti in prav s takšno razliko so favorizirani gostje, ki zasedajo prvo mesto na lestvici, dobili prvih dvajset minut (46:49). Pri domačih je znova manjkal poškodovani Uroš Zadnik, kar se je še kako poznalo v njihovi igri. Za Litijo sta Dragan Pušič in Jaka Stemberger dosegla po 10 točk, Luka Novak pa 9 (tri trojke). Med obema polčasoma je v dvorani pred okrog 200 gledalci potekala zelo zanimiva predstavitev številnih mladih košarkaric in košarkarjev litijskega kluba, ki so pokazali kar nekaj svojih veščin.

Tudi v tretji četrtini sta se ekipi nato menjavali v vodstvu in po nekaj uspešnih akcijah domačega centra Edina Husičiča so Litijani po treh četrtinah izenačili na 63:63. Tekma se je končno prelomila šest minut pred koncem, ko je Luka Grum za goste zadel dve  trojki zapored in je LTH povedel 71:68.  Prav takrat pa tudi sodnika najprej nista dosodila očitnega prekrška nad Jako Stembergerjem, kljub temu da je ta po posredovanju gostujoče obrambe končal na tleh. V naslednjih minutah sta moža v sivem nadaljevala s čudnimi odločitvami, Litiji sta dosodila še nešportno in tehnično napako, in s tem poskrbela da zaključek tekme zanju ni bil preveč naporen in stresen. Gostje so namreč povedli 77:69 in si v mirni igri, ob kateri slabih sodnikov sploh nihče ni več opazil,  zagotovili zmago. Za Litijo je Jaka Stemberger dosegel 14 točk in imel tudi 15 skokov, Luka Novak 14 točk in Jaka Zagorc 13 točk in 7 skokov. Pri Škofjeločanih je Dominik Vršnik dosegel 15 točk in imel 13 skokov.
Litija je tako osvojila četrto mesto na lestvici in se bo v prvem krogu končnice tekmovanja pomerila s Celjem v dvoboju na dve dobljeni tekmi.

Marko Godec