LTH bi lahko premagali, sodnikov pač niso mogli

Kategorija: Novice Objavljeno: četrtek, 14 april 2022

Športna dvorana Poden Škofja Loka 13.4.2022
Tretja tekma polfinala končnice: LTH Castings- Litija 75:70
  
V odločilni tekmi za uvrstitev v finale končnice 2.SKL je Litija po velikem boju, v katerem je imela proti sebi tudi oba sodnika, tesno izgubila v Škofji Loki. V prvem polčasu sta se ekipi dolgo časa menjavali v vodstvu, prav v zadnjih minutah pa so si domači priigrali 8 točk prednosti (33:25). Litijani so že do polovice tekme prejeli dve tehnični napaki, kar je seveda pomagalo ekipi LTH do višjega vodstva.
V tretji četrtini je Litija prejela še tretjo tehnično napako, zaradi sicer upravičenih protestov proti sodniškim odločitvam, pa tudi nešportno osebno napako in domači so v 28. minuti vodili že 49:36. Vse to pa je Litijo le še bolj podžgalo in zaostanek je začela uspešno zmanjševati, igralcem LTH so se vse bolj tresle roke. Tri minute pred koncem tekme so Litijani zaostajali le še 70:67 in imeli napad v katerem so bili neuspešni pri metu za tri točke. Litija je pri lovu na rezultat porabila preveč moči in Škofjeločani so nato do konca le uspeli obraniti zmago in se uvrstiti v finale. Pri Litiji so bili najboljši Jaka Stemberger (25 točk in 8 skokov), Jaka Zagorc (23 točk, 4 skoki in 4 asistence) in Luka Novak (12 točk in 6 skokov). Pri LTH je Dominik Vršnik dosegel 20 točk in Rade Rodič 19.


Litijane je spremljalo lepo število navijačev, saj je na tekmo iz Litije odpeljal celo navijaški avtobus, s svojim navijanjem so pogosto preglasili domačo publiko. Litija je bila zelo blizu presenečenja proti škofjeloški ekipi, ki je bila v vlogi favorita in se očitno že vidi v prvi ligi, a tokrat vsekakor premagljiva. Vendar pa sta sodnika Škrbec in Dremelj s svojimi odločitvami, ki so bile prevečkrat in preveč očitno v korist LTH, v veliki meri vplivala na to, da je favorit nekako prišel do zmage. Res so imeli domači na voljo več igralcev in moči, vendar je zelo nenavadno in tudi zanimivo, da domači trener v odločilni tekmi kljub zelo tesni končnici ni izkoristil niti ene minute odmora…

Marko Godec

KK Litija se zahvaljuje navijačem iz Litije za bučno in športno navijanje. 

. Rezultati in lestvica pa na spletni strani KZS.