Mladinci: VOJNIK DEKLASIRAL LITIJO

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

2. krog, prvega dela, se je odigral v nedeljo  07.10.2017 ob 16.00 v Litiji
KK LITIJA : KK VOJNIK   42:79    (21:49)
Strelci za KK Litija: Ajdonik 13 (1x3), Zupan 4, Dobravec 9 (2:2, 1x3), Bavdek 16 (4:6), Praprotnik, Kuzmanovič, Zgonc.Trener: IBIŠI Džemo

Po uspešno odigranem prvem krogu 2.SKL (Litija je v 1.krogu premagala Ljubljano B 69:63) so litijski mladinci gostili Vojnik. Litijani so, zopet nastopili oslabljeni. (V lanski sezoni niso niti enkrat odigrali tekme v popolni postavi) Zaradi poškodb in bolezni so tokrat manjkali, kar trije igralci, ki po navadi pričnejo v prvi peterki.
Tekma se je sicer  pričela po željah Litijanov. Bavdek je dosegel nekaj košev in rezultat je bil vse do pete minute izenačen. Po minuti odmora gostujoče ekipe, pa so se pričele težave v igri domačih. Namreč v domači ekipi sta manjkala oba organizatorja igre. Gostje so to zelo hitro spoznali in močno pritisnili v obrambi na litijske branilce, ki so kot za stavo delali napake.  Za nameček se je v tem obdobju razigral najboljši igralec gostov Nejc Kovče, ki je v obdobju sedmih minut odigral simultanko (dosegel 18 košev) in do konca prvega dela neulovljivo prednost 49:21. V nadaljevanju smo bili priča neenakovredni igri. Litijani so poizkušali z individualnimi akcijami, kar so uigrani gostje zlahka branili. Vojnik je z številnimi menjavami igralcev držal visok ritem igre, kateremu Litijani niso mogli slediti. Posledično je sledil nekoliko nepričakovan, vendar zaslužen poraz Litije.