Kadeti: U17 - KADETI PRIČELI SEZONO S POLOVIČNIM IZKUPIČKOM

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018
Sezona se je tudi letos, podobno kot lansko leto, pričela z zamikom, zaradi stavke sodnikov. V zadnjem tednu so fantje odigra dva krog 2. SKL za kadete.
Najprej smo se v četrtek odigrali tekmo proti KK Jezica, ki smo jo izgubili predvsem na račun nase slabše igre v obrambi, kjer smo prejeli skoraj 90 točk. Poznalo se je, da je to bila prva tekma v sezoni. Nasprotniku smo pustili preveč lahkih košev, v ključnih trenutkih smo storili nekaj nepotrebnih napak v napadu in zgresili nekaj lahkih košev. Za nameček pa v trenutkih ko se je lomila tekma izgubili obrambni skok, ko so nasprotniki iz drugega ali tretjega napada zadeli koš.
V soboto smo nato odigrali tekmo proti Ivančni gorici. Fantje so imeli samo en dan za počitek. Kljub temu, so fantje prikazali več volje za igro v obrambi, kar se je poznalo v bistveno manj prejetih koših, kot v prvi tekmi. Ves čas smo mi kontrolirali tekmo. Se vedno sta nam najvec tezav povzročala, skok na eni strani in zbranost igralcev pri zaključevanju kontra napadov in lahkih košev. Temu bo potrebno namenit se več pozornosti v naslednjih treningih.
Velja omeniti, da smo obe tekmi odigrali brez našega najvišjega igralca Matevža Skenderja zavoljo poškodbe, kar se nam najbolj pozna v borbi za skok. Žal pa na njegovo pomoč kot kaže ne bomo mogli računati še nekaj časa in bodo se več truda morali vložiti ostali fantje.
 
Naslednjo tekmo igramo v Litiji, v soboto 20.10.2018 proti KK Ježica (povratno).
KK Ježica : KK Litija  89:76
Miha ZUPAN 9, Soni AJDOVNIK 21, Lev ŽAGAR 27, Aljaž GROŠELJ, Nejc GRAČNER 2, Luka GRAČNER 4, Tim PRAPROTNIK 9, Vasilije KUZMANOVIĆ 4, Nik ZGONC, trenerja: Goran Pušić in Gregor Anžur
 
KK Ivančna gorica : Litija 56:65
Miha ZUPAN 11, Soni AJDOVNIK 23, Lev ŽAGAR 20, Nejc GRAČNER 2, Luka GRAČNER 2, Tim PRAPROTNIK 5, Vasilije KUZMANOVIĆ, Nik ZGONC 2, trenerja: Goran Pušić in Gregor Anžur