Kadeti U17 - V ZADNJI ČETRTINI KOT BI NEKDO UGASNIL LUČ

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

V soboto smo s kadeti odigrali redni krog proti ekipi Ježice iz Ljubljane. Na tekmi sta manjkala Matevža Skenderja (dlje časa poškodovan) in vedno borbeni Miha Zupan (šolske obveznosti). Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom, nato pa so gostje v tretji četrtini pobegnili na 10 točk razlike. V zadnji četrtini smo ponovno strnili vrste in se približali 5 minut pred koncem tekme na 2 točki razlike. Nato pa je sledil mrk. Po nepotrebnem smo izgubili nekaj žog, izgubili skok, hiteli zaključevati napade iz neizdelanih pozicij, kar je gostom omogočilo končno zmago. 

V ponedeljek smo nato odigrali zaostalo tekmo proti ekipi Krvavca. Tekmo smo izredno dobro in suvereno pričeli in jo lahkotno kotrolirali vse do zadnje četrtine. Nato pa je ponovno, kot dva dni prej, sledil mrk. Tokrat k sreči ni bil usoden, saj je nabrana razlika skozi tekmo zadostovala za končno zmago.
Igralce velja pohvalti za borbenost in željo na obeh tekmah. Žal, pa se nam pozna vsaka odsotnost visokih gralcev, predvsem v skoku. Potrebno bo delati predvsem na koncentraciji igralcev, da se bodo znali umiriti tudi v trenutkih, ko so utrujeni in ko jim zmanjkuje moči, ter ko igra ne steče. Skozi treninge in predvsem tekme verjamemo, da bo prišla tudi mirnost in zbranost in bo tako vedno manj mrkov in več sonca.
 
Naslednjo tekmo igramo proti Krvavcu v njihovi dvorani.
KK Litija : KK Ježica  62:76
Soni AJDOVNIK 21, Lev ŽAGAR 19, Aljaž GROŠELJ 4, Nejc GRAČNER, Luka GRAČNER, Ožbej SAKAČ, Tim PRAPROTNIK 2, Vasilije KUZMANOVIĆ 16, Nik ZGONC, trener: Goran Pušić
 
KK Litija : KK Krvavec 72:68
Miha ZUPAN 11, Soni AJDOVNIK 27, Lev ŽAGAR 22, Nejc GRAČNER, Luka GRAČNER, Tim PRAPROTNIK 6, Vasilije KUZMANOVIĆ 4, Nik ZGONC 2, trener: Goran Pušić