Kadeti: U17 - ZMAGA KADETOV V NOVEM MESTU

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

V soboto je bila v Novem mestu, proti domači ekipi Troti, odigrana prva tekma, drugega dela prvenstva 2. SKL za kadete.

Tekmo sta obe ekipi začeli zmedeno in celotna prva četrtina je potekala bolj v smislu tipanja kaj lahko nasprotnik naredi, kot pa da bi se igrala prava košarka. Mi smo bili neodločni in počasni v napadu, ter mlahavi v obrambi. Domačini pa k sreči niso zadeli odprtih metov, ki so se jim odprli na račun naših napak. Bolj ko se je tekma razvijala, bolj je zginevala naša začetna nervoza. Fantje so se sprostili in začeli na igrišču odigravati, kar smo se dogovorili pred tekmo. To je vodilo k temu, da smo začeli igrati kolektivno in s tem so se začele odpirati pozicije za lažje koše v napadu. Ob polčasu smo vodili za 6 točk, čeprav je razlika med četrtino znašala že več kot 10 točk.
V tretji četrtini smo dokončno strnili vrste, odigrali čvrsto v obrambi in s hitrimi akcijami v napadu že v 35 minuti pobegnili nasprotniku na 20 točk razlike. Z zbrano igro smo razliko uspeli ohraniti do konca tekme. Glede na razvoj situacije na igrišču, so v tej tekmi več priložnosti za igro dobili tudi fantje, ki običajno igrajo manj in jo odlično izkoristili. Kar najbolj veseli je to, da so vsi, ki so igrali pokazali borbenost, željo ter voljo po igri. Ter da smo igrali z isto vnemo tudi ko smo povedli z večjo razliko, kar na dosedanjih tekmah ni bila praksa.
Z enako željo gremo naprej v nove tekme. V tem delu prvenstva se bomo pomerili še z ekipami: KK Nazarje, KK Šentjur, KK Ivančna Gorica in KK Globus.
V soboto odhajamo na gostovanje v Nazarje.
KK Troti : KK Litija  53:73 (10:12, 16:22, 12:28, 15:11)

Miha ZUPAN 2, Soni AJDOVNIK 18, Lev ŽAGAR 24, Aljaž GROŠELJ 11, Luka GRAČNER 2, Nejc GRAČNER, Matevž SKENDER 10, Ožbej SAKAČ, Tim PRAPROTNIK 4, Vasilije KUZMANOVIĆ 2, Nik ZGONC, trener: Goran Pušić