Fantje U13: Tudi v kategoriji Fantov U-13 končali prvi del tekmovanja

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

4. krog turnirjev prvega dela, se je odigral v soboto, 24.11.2018 v Ljutomerju
Rezultati turnirja:
KK LITIJA :  KK LJUTOMER   48:14  (27:8)
KK ZLATOROG :  KK LJUTOMER  54:23  (33:8)
KK LITIJA :  KK ZLATOROG  32:52   (13:25)
Za KK Litija so igrali: Slokan-Topolinjak, Pavelič, Prijatelj, Koprivnikar, Kos, Ibiši-Bercieri, Macun, Jovič, Turkovič, Kobe-Župančič, Pušič. Trener: IBIŠI Džemo

V soboto na četrtem turnirju prvega dela tekomovanja v 1.SKL za fante U-13, so mladi litijski košarkarji zabeležili zmago in poraz. Na prvi tekmi so morali priznati premoč Laščanom, ki so bili v trenutkih, ko se je tekma lomila bolj zbrani in predrzni. Litijani, ki so v povprečju leto mlajši, so se dobro upirali vse do tretje četrtine. Potem je prišla do izraza višina in moč nasprotnika in Zlatorog je povedel z razliko, ki jo do konca tekme Litijani niso mogli več dohiteti.
V drugi tekmi so se Litijani zoperstavili domači ekipi iz Ljutomerja. Igra je bila izenačena do pete minute, potem pa so Litijani pričeli igrati presing po celem igrišču. Ta način igre domačim nikakor ni ustrezal. Razlika je v eni minuti narasla na deset košev. V nadaljevanju se je odvijala tekma povsem v litijskem ritmu. Litijski košarkarji so bili hitrejši in bolj zbrani pri zaključevanju nasprotnih napadov, ki so bili posledica agresivne obrambe po celem igrišču. Na koncu je bil temu primeren tudi rezultat in visoka zmaga.
Litijska ekipa je tako v skupini dosegal tretje mesto. V drugem delu tekmovanja, ki se bo pričelo 8.decembra, se bodo pomerili z ekipama iz Miklavža in Maribora.