Kadeti tudi na drugem gostovanju v drugem delu tekmovanja zmagali

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

2. krog, drugega dela, se je odigral v soboto  1.12.2018 ob 9.00 v Nazarjeh
KK NAZARJE :  KK LITIJA      75:86    (43:48)
Strelci za KK Litija: Ajdonik 7 (1x3), Božič 1 (1:2), Žagar 38 (8:14,4x3), Grošelj 7 (1:4), Gračner N., Gračner L. 6 (2:6), Skender 25 (3:9), Kuzmanovič 2, Sakač. Trener: IBIŠI Džemo

V 2.krogu drugega dela tekmovanja za kadete v 2.SKL so igralci, tokrat pod vodstvom trenerja Džema Ibišija (trener kadetov Goran Pušič je bil odsoten zaradi službenih obveznosti), dosegli zmago. Tekma se je pričela nenavadno zgodaj (ob 9.00 uri) in temu primerno je bilo tudi razpoloženje igralcev na začetku tekme. Litijani so bili vse preveč zaspani in ležerni v obrambi in napadu, tako da je bil rezultat vse do osme minute prve četrtine izenačen. Ob koncu prve četrtine in nato v nadaljevanju pa se je prebudil litijski center Matevž Skender, ki je nekajkrat atraktivno blokiral mete domačinov. To je povzročilo nekaj panike pri nasprotni ekipi, kar je dobro izkoristil danes v napadu zelo razpoloženi Lev Žagar.

Žagar je v tem obdobju dosegel nekaj trojk in Litija je prvič resneje povedla. V drugem polčasu so Litijani vseskozi vodili in vse je kazalo na lahko zmago. S tem pa se ni strinjal domači igralec Štiglic, ki je dobesedno sam igral v drugem delu igre proti Litijanom in prav on je zaslužen, da razlika ni bila precej višja, kot je bila na koncu tekme. Za borbenost je potrebno pohvaliti celotno kadetsko ekipo Litije, medtem ko sta v napadu izstopala danes nezgrešljivi Žagar in Skender.
V naslednjem krogu Litija gosti Ivančno Gorico.