Kadeti: U17 - TRETJIČ V LETOŠNJI SEZONI PROTI IVANČNI GORICI

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018
V soboto je kadetska ekipa odigrala tretjo tekmo proti ekipi Ivančne Gorice v letošnji sezoni in prav tako vknjižila tretjo zmago.
Kot prvi dve tekmi, se je tudi ta končala s tesnim rezultatom v našo korist. Gosti so tokrat prišli v Litijo okrepljeni z njihovim najboljšim igralcem (Maks Vidmar), ki je v zadnjem krogu natresel 40 točk ekipi KK Globus. S takšno popotnico so fantje iz "sosednje vasi" že na ogrevanju kazali željo in prepričanje v zmago. Seveda je to bil račun brez krčmarja, domačinov.
Gostje so začeli zelo agresivno, česar se domačini niso ustrašili in jim vrnili z enako mero. Tako je celotna prva četrtina potekala v izenačenem tonu. Razlika je bila le v tem, da se je gostom agresivnost tolerirala, domačini pa so pridno nabirali osebne napake. Enako se je nadaljevalo v drugi četrtini. Gostje so bili vse bolj nervozni, domačini pa so uspeli priigrati prvič na tekmi občutnejšo prednost. Na polčas so odšli z 8 točkami prednosti. Cena prednosti je bila, da sta že do polčasa imela Miha Zupan 4 in Matevž Skender 3 osebne napake, kar je pomenilo hedikep za drugi polčas proti visokim in močnim gostom.
Popolnoma enaka tekma se je nadaljevala v drugem polčasu. Domačini so ves čas vodili, gostje pa so jim tesno dihali za ovratnik. Žal moramo omeniti, da je sodniški kriterij dopuščal na momente zelo grobo igro, kar je sredi drugega polčasa pripeljalo do prerivanja med igralci na igrišču. K sreči so domačini, v tem delu igre in na to do konca tekem, uspeli ohraniti hladno glavo. Igrali so svojo igro in zadržati zmago v Litiji.
 
Sicer je še vedno preveč nihanj v igri. Kar pa veseli glede na začetek sezone, pa je razvoj v kolektivni igri in sodelovanje vseh igralcev na igrišču.
KK Litija : KK Ivančna Gorica  56:51 (16:14, 17:11, 14:19, 9:7)
Miha ZUPAN 2, Soni AJDOVNIK 15 (1x3, 9/8), Lev ŽAGAR 23 (5x3, 7/6), Aljaž GROŠELJ 1 (2/1), Luka GRAČNER 2, Nejc GRAČNER 1 (2/1), Matevž SKENDER 10, Alex BOŽIČ, Ožbej SAKAČ, Tim PRAPROTNIK 4 (6/4), Vasilije KUZMANOVIĆ, Domen HARB, trener: Goran Pušić