Člani: Nekaj trpljenja za novo zmago

Kategorija: Novice Objavljeno: sreda, 19 december 2018

Litija- Krvavec Meteor 95:84

Litija je tekmo proti ekipi Krvavec Meteor slabo začela, igralci so bili očitno še pod vtisom poraza v Ilirski Bistrici in izpada iz pokalnega tekmovanja, v katerem so z uvrstitvijo v peti krog sicer dosegli zelo lep uspeh, vendar je vsak izpad boleč. Kot da bi ravno zato zaslutili svojo priložnost, so gostje od samega začetka zaigrali izjemno motivirano in  v prvi četrtini zadeli kar pet trojk, tako da so Litijani z veliko napora po prvih desetih minutah rezultat le izenačili na 25:25.  Predvsem po zaslugi Dejana Mlakarja in Dragana Pušiča so si domači v drugi četrtini priigrali nekaj prednosti in prvi polčas dobili z rezultatom 48:40.

Tudi v drugem polčasu je Litija začela v nekakšnem krču, Krvavec je po dveh minutah izenačil na 50:50. To je zopet prisililo domače k nekoliko bolj angažirani igri, kar je imelo za posledico vodstvo Litijanov 68:57 v 25.minuti. Nizki, a hitri gostje se niti slučajno niso predali in so vse do konca povzročali težave in trpljenje litijskim igralcem in publiki, vendar se na manj kot deset točk zaostanka niso uspeli približati. Domača centra Jakob Virk (skupaj 16 točk) in Vjeran Soldo (15 točk) sta le izkoristila očitno premoč v višini in z nekaj uspešnimi akcijami ohranjala prednost približno desetih točk. Ko je že kazalo, da bi se ta lahko dvignila, pa je običajno kapetan gostov Bavdek (26 točk) ali kakšen  njegov soigralec dosegel koš in spravil v slabo voljo domače, ki so bili tudi rahlo zasičeni, saj so od 2. oktobra (to je v 75 dneh) odigrali kar 16 uradnih tekem.
Na koncu kljub zmagi, ob kateri sta bila še enkrat več najučinkovitejša Dejan Mlakar (21 točk) in Dragan Pušič (20 točk), pri Litiji ni bilo pravega zadovoljstva, kar pa je pravzaprav nenavadno. Dejstvo je, da je ekipa na drugem mestu lestvice in da je dosegla sedem zmag v osmih krogih prvenstva, ter da je tudi v pokalu uspešno nastopala. Zato je potrebno rezultate oceniti kot zelo dobre in se čimbolje pripraviti na naslednjo tekmo, ki bo izjemno pomembna. V Litijo namreč takoj na začetku novega leta in sicer 5.januarja, prihaja prvouvrščena ekipa Ljubljane. Prav ti dve ekipi pa sta tudi največja favorita za osvojitev prvih dveh mest in s tem za uvrstitev v razigravanje za drugo slovensko košarkarsko ligo.

 Marko Godec

Na tekmi so se predstavili tudi dečki selekcije U13