Člani: Zmaga zagotovljena že v prvi četrtini

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 20 januar 2019

Sobota 19.1.2019 ob 19.00. Športna dvorana Litija
Litija- Globus 97:63

Litijska prva peterka je stvari hitro postavila na svoje mesto, zadnje uvrščeni gostje, ki so nastopili le z 8 igralci niso imeli v Litiji nobenih možnosti. Po le petih minutah igre so domači namreč vodili 21:4, ob koncu prve četrtine pa je bila prednost skoraj neverjetna, saj je znašala 33 točk (43:10). Dragan Pušič in Dejan Mlakar sta v desetih minutah dosegla vsak po 12 točk. Očitno je bilo, da je tekma praktično že odločena, zato je litijski trener Džemo Ibiši, ob katerem je bil tokrat na domači klopi kot uradni predstavnik Milorad Domanovič, takoj na začetku druge četrtine začel s serijo menjav, tako da so dobili priložnost za igro prav vsi igralci. V nadaljevanju je bila igra zato precej bolj enakovredna, drugo četrtino so gostje celo dobili z 21:20, vendar je bilo vodstvo Litijanov ob polčasu več kot prepričljivo, saj je bil izid 63:31.

V tretji četrtini se je pri Globusu huje poškodoval Anže Štih (gleženj), ki so ga soigralci v hudih bolečinah odnesli z igrišča. Pri tem velja omeniti, da se je pri nudenju prve pomoči gostujočemu igralcu zelo angažiral tudi litijski igralec Jakob Virk, kar je vsekakor poteza vredna vse pohvale. Tekma se je sicer razpletala v znaku očitne premoči domačih, pri katerih najboljši igralci v drugem polčasu sploh niso več stopili na parket, z izjemo Nejca Pavlihe (skupaj 22 točk). Veliko so igrali mladi, ki so svojo priložnost poskušali izkoristiti po svojih najboljših močeh, razumljivo je, da so bile pri tem prisotne tudi napake. Tako sta med mladimi brata Matevž in Miha Skender, dosegla vsak po 4 točke, Tom Šraj jih je zabeležil 8. Sploh svoje prve točke za člansko ekipo pa je dosegel najmlajši v domači vrsti, šele 15 letni Lev Žagar (4 točke), ki je navdušil tudi z izjemno podajo soigralcu pod koš.
Gostje, ki so ogromno poskušali z meti za tri točke, so se sicer hrabro borili do konca, vendar je bil njihov visok poraz pričakovan. Litijo pa v nadaljevanju sezone čakajo veliko težje preizkušnje.

Marko Godec