U17 - Kadeti tudi v četrto premagali Ivančno Gorico

Kategorija: Novice Objavljeno: torek, 22 januar 2019

V soboto 19.1.2019 je bil odigran 8. krog 2. dela tekmovanja v 2.SKL za kadete.

Četrtič v tej sezoni smo se pomerili z visoko ekipo vrstnikov iz Ivančne Gorice, ki igra zelo trdo košarko. Dosedanje tri tekme, so postregle z izenačeno borbo do zadnjih minut tekme. Takšno tekmo smo pričakovali tudi v soboto. A dejansko stanje na tekmi, ni bilo v ničemer preslikava dosedanjih tekem.

Dosedanje tri tekme s tem nasprotnikom (predvsem zadnja, ki je minila v precej burnem tonu), so bile očitno dovoljšne opozorilo in motivacija igralcem. Tekmo smo, za razliko od mnogih dosedanjih, začeli koncentrirano in zelo zavzeto. V obrambi smo pritisnili na njihova dva najboljša igralca, igrali ozko in pravočasno pomagali pri prevzemanju igralcev. V napadu pa smo igrali sproščeno in s hitrim kroženjem žoge prihajali do odprtih metov in prodorov. Ustrašili se nismo niti tega, da sta pri domačih v igri večino časa bila dva visoka (skoraj  2 metra) in močna igralca. S takšnim pristopom smo močno presenetili domače igralce in 1. četrtina se je končala z izidom 26:6 v našo korist. V 2. četrtini je naš temo nekoliko padel, domačini so zadeli nekaj odprtih metov in tekma je do polčasa ponovno postala zanimiva, saj so se domačini približali na 7 točk razlike.

Veseli dejstvo, da se tega naleta domačinov nismo ustrašili. V drugem polčasu smo igrali svojo igro naprej. Ponovno smo za nekaj minut močneje pritisnili v obrambi in do konca 3.četrtine ponovno pobegnili domačinom na varnih 14 točk razlike, ki smo jo v zadnji četrtini uspeli kontrolirati in ohraniti do konca tekme. Fante tokrat res velja pohvaliti, da se nasprotnika niso ustrašili, da so igrali sproščeno in na igrišču pokazali kaj znajo. Pomembno je tudi to, da je skozi celo tekmo igralo vseh 11 igralcev, da so vsi kazali željo po sodelovanju in da počasi dobivamo v napadu vedno več igralcev, ki sodelujejo v igri in so nevarni za koš. Igralci so kazali timski duh in spodbujali drug drugega, tudi ko so bili na klopi in ne samo v igri.

Z dobro popotnico gremo v naslednjo tekmo, ki jo bomo tokrat odigrali med tednom in sicer v ponedeljek 28.1.2019 ob 17. uri v ŠD Litija, proti trenutno prvo uvrščeni ekipi naše skupine KK Šentjur. Verjamem, da bom tudi na tej tekmi pokazali hrabrost in željo po zmagi.

Ivančna Gorica : Litija 63:79 (6:26, 25:12, 15:22, 17:19)

Zupan M 8, Ajdonik S 17 (1x1), Žagar L 27 (5:4, 3x3), Grošelj A. 4, Gračner L., Gračner N., Skender M 10, Sakač O., Praprotnik T. 2, Kuzmanović V. 9 (6:1), Harb D 2.