MLADINCI V DRUGEM DELU TEKMOVANJA ŠE NE POZNAJO PORAZA

Kategorija: Novice Objavljeno: četrtek, 31 januar 2019

9. krog, drugega dela, se je odigral v torek  29.01.2019 ob 19.30 v Litiji
KK LITIJA :  KK PTUJ      79:57    (43:22)
Strelci za KK Litija: Pavliha 30 (2:3,4x3), Dobravec 27 (2:4,3x3), Žagar 10 (2:4,2x3), Gračner N., Gračner L., Bavdek 7 (1:2), Kuzmanovič 1 (1:2), Praprotnik 4 (2:2), Harb, Zgonc. Trener: IBIŠI Džemo

Z drugim delom tekmovanja je pričela tudi mladinska ekipa KK Litija. Do konca januarja so mladinci letnika 2000 in mlajši odigrali pet tekem. Na vseh petih tekmah so prepričljivo zmagali. Poudariti je potrebno, da ekipa vseskozi nastopa oslabljena, saj je večino tekem zaradi poškodbe izpustil Anže Dobravec, v zadnjem obdobju pa zaradi bolezni ne igra Matevž Skender. Jedro ekipe tvorijo Nejc Pavliha, Fedja Bavdek, Lev Žagar in Tim Praprotnik, ki z pomočjo mlajših igralcev (kadetov), na tekmah prikazujejo zelo borbeno in všečno igro. Najbolj pri tem izstopa Nejc Pavliha, ki je v letošnji sezoni naredil korak naprej v svoji igri, kar kaže tudi na nekaterih članskih tekmah. 


Na zadnji tekmi so se Litijani pomerili z do sedaj neporaženimi Ptujčani. Že na ogrevanju je bilo čutiti, da bi lahko bila tekma enakovredna in zanimiva za gledalce. Litijani so si z hitro igro v napadu, ki je v kombinaciji z dobro obrambo in solidnim skokom, hitro prinesla visoko prednost, priigrali prednost v prvi četrtini. Rezultat je bil temu primeren 17:9. Čeprav met še ni stekel, kot bi si domači želeli, je tudi v nadaljevanju prednost počasi naraščala in tako je ob polčasu Litija vodila z več kot dvajsetimi koši razlike, kar je pomenilo, da je bil današnji derby kroga odločen. V drugem delu so si Litijani lahko privoščili bolj sproščeno igro, v kateri so nekateri igralci (Pavliha, Dobravec) navdušili z individualnimi akcijami. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili tudi mlajši igralci, ki so jo dobro izkoristili. Ob koncu smo bili priča visoki zmagi, vendar se ne moremo izgubiti občutka, da bo tekma na Ptuju povsem nekaj drugega.