Radenska tokrat brez mineralov

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 17 marec 2019

16.3.2019, ŠD Litija
Litija- Radenska 78:65Litija je nastopila brez poškodovanih Žana Erjavca in Jakoba Virka, kar je pred tekmo gotovo povzročilo precej skrbi domačemu trenerju Džemu Ibišiju. Kljub temu so bili gostje samo v prvi četrtini enakovredni Litijanom, v sedmi minuti so še vodili 17:16, po desetih minutah pa je Litija že imela prednost treh točk, saj je bil rezultat 24:21.
V drugi četrtini so domači po boljši igri hitro povečevali prednost, ki je ob polčasu znašala 15 točk.


Tudi v drugem polčasu se je premoč Litije nadaljevala, Radenska pa je poskušala ujeti domače s številnimi meti za tri točke in s še bolj številnim menjavami, vendar pri tem ni bila posebej uspešna, kot da tokrat ne bi imela vseh mineralov. Sedem minut pred koncem pri rezultatu 70:52, je gostujoči trener končno zahteval svojo prvo minuto odmora, a je bilo takrat že vse odločeno. Litija je nato tri minute kasneje povišala vodstvo na 76:54. Gostje so v zaključku tekme zaostanek močno zmanjšali zaradi svoje nepopustljivosti in tudi po zaslugi nezanesljivega sodniškega para. Pri tem velja omeniti da je prav neverjetno, kako neizkušeni sodniki so delegirani za sojenje tekem, ki odločajo o prvaku tretje lige. Vendar to ni pokvarilo dobrega vzdušja v litijski športni dvorani, ki ga je med odmori popestrila tudi predstavitev najmlajših košarkarjev domačega kluba. Za zmago Litijanov je Nejc Pavliha dosegel 21 točk, čeprav je bil zelo nenatančen pri prostih metih (3:10), Dragan Pušič 16 in Dejan Mlakar 15. Pri Radenski je bil najučinkovitejši Spešič s 24 točkami (prosti meti 1:6).
Z zmago Litija ostaja v borbi za prvi dve mesti, ki vodita v višji rang tekmovanja, to je v drugo košarkarsko ligo. Domače sedaj čakata zahtevni gostovanji v Postojni in Novi Gorici.

Marko Godec
predstavitev najmlajših košarkarjev domačega kluba.