Dekleta U13-U15: Mednarodni turnir v Domžalah

Kategorija: Novice Objavljeno: torek, 04 junij 2019

V soboto, 1.6.2019 so se košarkarice KK Litija udeležile mednarodnega turnirja v Domžalah. Turnirja so se udeležil košarkarice ŽKK Domžale, ŽKK Ledite (domačinke turnirja), Felix Zasavje, ŽKD Ježica in pa ekipa WBT Peking iz Kitajske.

Ekipo KK Litija so sestavljale košarkarice kategorije U13 in U15 in sicer: Aida Sadikovič, Dara Bavdek, Anita Jakupovič, Nika Paulič, Tina Renčelj, Neža Bedek, Pia Vodenik in Ema Vidmar.
Na prvi tekmi so se pomerile z visokoraslimi košarkaricami iz Kitajske. Tekmo so začele nekoliko nervozno in si do polčasa priigrale zaostanek 14 točk. V drugem polčasu so se otresle treme, zaigrale boljše, zmanjšale zaostanek, vendar so izgubile z šestimi točkami razlike. Drugo tekmo so igrale proti ŽKD Ježica. Tekma je bila na začetku izenačena potem pa sta se pri Litjankah poškodovale igralki, kar so Ježičankeso to izkoristile in zmagale 12 točkami razlike. Nato je sledila tekma proti ŽKK Ledita - gosteiteljice turnirja iz Domžal. Naše košarkarice so prikazale najboljšo igro in na koncu slavile zmago z 25 točkami razlike. Na tej tekmi gre izpostaviti tudi zelo dobro igro naśih mlajših igralk ( Vodenik, Renčelj, Vidmar, Bedek), katere se niso ustrašile starejših nasprotnic in odigrale zelo dobro partijo.

Na koncu je ostalo grenak priokusa, saj so se v zaključku tekme poškodovale dve igralki (poškodba zapestja). Igralkama želimo čimprejšnje okrevanje. Košarkarice KK Litija selekcij U-13 in U-15 so s tem zaključile tekmovalno sezono 2018/19.

KK Litija