Skoraj pokvarjeno martinovanje v Litiji

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 10 november 2019

LITIJA 9.11.2019, 3.SKL-center, 4. kolo:
Litija- Grosuplje 78:74

V prvem polčasu je bila igra dokaj nezanimiva, edino sodnika sta poskrbela za razburjenje oziroma spraševanje gledalcev, ali so nemara spremenjena košarkarska pravila glede dosojanja korakov. Gostujoči igralci so namreč več kot petkrat očitno »zakorakali«, vendar sodnika tega nista opazila. Litijani so bili sicer ves čas v vodstvu in po polovici tekme je bil rezultat 38:26. Pri domačih je Dragan Pušič dosegel 13 točk, Vjeran Soldo pa 8.
Litija je po treh minutah nadaljevanja povišala prednost na 47:31 in kazalo je, da bo to nova lahka zmaga domačih. Vendar se je takrat prava tekma šele začela. Branilec gostov Kobal je v nekaj minutah zadel štiri trojke zapored, pri tem niti ni bilo mogoče ugotoviti kdo v slabi litijski obrambi je bil sploh zadolžen za njegovo pokrivanje. Prednost domačih je vse bolj kopnela, Grosuplje pa je bilo vsako minuto bolj razigrano. Z neverjetnim delnim izidom 22:4 so gostje v zadnji minuti tretje četrtine povedli 53:51.


V zadnji četrtini je bil rezultat ves čas tesen, Litijani so le uvideli da morajo zaigrati bolje, če hočejo do nove zmage, Grosupeljčani pa so krčevito branili prednost vse do zadnjih treh minut. Litija je tako po koših Vjerana Solda in Jakoba Virka dve minuti in 54 sekund pred koncem ponovno povedla 67:66. Pri izidu 69:69 minuto in tri sekunde pred koncem, je Dragan Pušič po prekršku nad njim pri metu za tri točke, zgrešil vse tri proste mete. Odbita žoga je ponovno prišla do njega in z redko videno hladnokrvnostjo je zadel svojo četrto trojko na tekmi. Gostje so seveda še poskušali priti do zmage, vendar je Jakob Virk ujel še eno pomembno žogo pod njihovim košem, Dragan Pušič pa je v zadnji minuti zadel nadalnje štiri proste mete.
Po zaslugi izkušene trojke Dragan Pušič (20 točk), Jakob Virk (19) in Vjeran Soldo (18) je Litija tako dosegla četrto zaporedno zmago v prvenstvu in je na prvem mestu lestvice, vendar pa z igro ne navdušuje. Tudi v domačem taboru po tekmi ni bilo pravega zadovoljstva, toda do odločilnih tekem je na srečo še dovolj časa za dvig forme.

Marko Godec