OGLED KOŠARKARSKE TEKME SLOVENSKE ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Kategorija: Novice Objavljeno: sobota, 23 november 2019

V KK Litija tudi v letu 2019-20 pridno trenira okoli 60 deklic, ki so razdeljene v štiri starostne skupine, od najmlajših začetnic prvega, drugega in tretjega razreda, preko igralk selekcije U11, U13 do najstarejše selekcije U15, v katero so vključene učenke osmih in devetih razredov.

Dekleta redno obiskujejo treninge in uspešno tekmujejo v okviru KZS in Zasavske lige, zato je KZS povabila vse ženske košarkarske klube v Sloveniji, da si ogledajo tekmo kvalifikacij za evropsko žensko člansko prvenstvo. Tudi v našem klubu smo se odločili, da našim košarkaricam ponudimo še nekaj več, zato smo se v četrtek, 14.11.2019, odpravili v Celje na ogled tekme med Slovenijo in Grčijo. Ob 17.30 smo se z avtobusom odpeljali v Domžale, kjer so se nam pridružile košarkarice iz ŽKK Domžale. Skupaj smo se odpeljali proti Celju, kjer smo uživali v spektaklu, ki so nam ga pripravili v dvorani Gimnazije Celje. Na parketu je potekal pravi košarkarski boj med obema ekipama, pridružil se nam je Lipko, mlade košarkarice so odmori tekmovale za simbolične nagrade. V dvorani je bilo živahno, saj je donela od našega glasnega navijanja. Nika Barič in ostale njene soigralke nas niso pustile ravnodušnih. Ob lepih akcijah, dobri obrambi in veliki želji po zmagi, so tekmo uspešno pripeljale do konca. Z glasnim aplavzom smo se jih zahvalili za prikazano igro in jim zaželeli veliko uspeha tudi na prihajajočih se tekmah. Da pa smo dodali še piko na i, smo se za konec slikali še z našimi reprezentantkami in se z njihovimi avtogrami v žepih odpravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal proti domu.

 Preživeli smo res poseben dan z vtisi, ki smo jih premlevali še dolgo v noč. Obljubili smo si, da to ni bil zadnji ogled košarkarske tekme slovenske članske reprezentance. KZS pa se ob tej priložnosti zahvaljujemo za brezplačen prevoz z avtobusom in polovično plačilo vstopnice.

KK Litija
Dragica Žontar