Pionirji U13 popravili slab vtis z zadnjega prvenstvenega turnirja

Kategorija: Novice Objavljeno: četrtek, 28 november 2019

3.krog (prva tekma) se je odigral v soboto 23.11.2019 v Litiji

LITIJA  :  JEŽICA     50:32  (10:8, 28:15, 35:26)
Strelci za KK Litija: Slokan-Topolinjak 3 (0:2,1x3), Pavelič 8, Mladenovski 2 (0:2), Rajh, Kos 6,, Ibiši-Bercieri 11 (1:2), Pušič, Bilič, Koprivnikar 6, Prelogar, Lamovšek, Kobe-Župančič 14 (2x3). Trener: IBIŠI Džemo

V prvi tekmi 3.kroga v tekmovanju za Mini pokal Špar so se Litijani pomerili z ljubljansko Ježico. Ježica v letošnji sezoni, podobno kot Litijani, nastopa v 1.SKL in prav tako zaseda drugo mesto v svoji skupini. Torej obetala se je izenačena tekma.

V prvi četrtini sta se ekipi vseskozi menjali v vodstvu. Litijani so igrali zelo borbeno v obrambi, medtem ko so bili v napadu premalo konkretni. Po dalšji odsotnosti zaradi poškodbe je zaigral tudi Alek Mladenovski, ki pa se mu je daljša odsotnost še kako poznala. Manjkale so predvsem njegove asistence in kakšna zadeta trojka. V drugi četrtini pa je Litija odigrala veliko bolje. Trojica Jakob Ibiši-Bercieri, Tristan Pavelič in Rok Kobe-Župančič so bili nerešljiva uganka za Ljubljančane. Z domiselnimi akcijami so pridno polnili koš in prednost se je v 14.minuti povzpela prvič nad deset košev. Kasneje se je izkazalo da je prav to obdobje tekme odločilo zmagovalca. Namreč v nadaljevanju se gostje nikakor niso uspeli približati na manj kot deset košev razlike. Litijani so tako v prvi tekmi dosegli lepo zmago z visoko razliko, ki jo bo potrebno na povratni tekmi naslednjo soboto, ubraniti. Namreč v 4.krog (med 16 ekip) se bo uvrstila ekipa, ki bo boljša v obeh tekmah.