Mladinci: KO JE PROBLEM PRENESTI ŽOGO ČEZ SREDINO

Kategorija: Novice Objavljeno: četrtek, 28 november 2019

1.krog drugega dela se je odigral v  nedeljo 24.11.2019 v Litiji

LITIJA  :  KOPER PRIMORSKA B   59:67  (36:36)
Strelci za KK Litija: Sakač, Bavdek 16 (6:9), Grošelj 14 (6:9), Harb 2,, Kotar 27 (9:10), Praprotnik, Zgonc. Trener:  IBIŠI  Džemo
Mladinska ekipa je v nedeljo pričela z drugim delom tekmovanja v 2.SKL. Žreb jim je najprej namenil skupino na vzhodnem delu, kasneje pa so bili na željo KZS-ja in KK Nazarje uvrščeni v zahodni del. Tako bodo mladinci po dolgem času zopet igrali na primorsko-gorenjskem področju. 
V 1.krogu so se pomerili z drugo ekipo koprske Primorske. Gostje so že na začetku tekme dali slutiti, da danes Litijanom ne bo lahko. Igrali so zelo agresivno in vseskozi na meji prekrška. Ta način igranja Litijanom ni odgovarjal, saj jih je praviloma na tekmi samo osem igralcev, danes pa je za povrhu vsega zaradi poškodbe manjkal prvi organizator igre Lev Žagar. Čeprav se ekipi nista poznali, so gostje ta primanjkljaj hitro spoznali in večji del tekme igrali presing po celem igrišču. Litijani so zaradi tega, naredili nerazumljivo veliko napak pri vodenju žoge, še več pa pri podajah, ki so kot po tekočem traku pristajale v rokah koprskih branilcev. Toda kljub vsem težavam je bila tekma vse do 35.minute izenačena. V tem delu so litijski mladinci celo povedli za dve točki in vse je kazalo, da bodo strli odpor gostov. Vendar se je takrat zgodil preobrat. Litijski branilci, kar dve minuti niso uspeli prenesti žogo čez sredino igrišča. Posledica vseh napak pri podajah so bili lahki koši nasprotnikov in Koper Primorska je minuto in pol do konca tekme, Litijanom ušla na neulovljivo razliko, ki so jo do konca tekme zlahka ubranili. Litijski mladinci so bili po tekmi zelo razočarani, saj so imeli občutek, da se jim je zmaga izmuznila predvsem zaradi začetniških napak. Naslednji vikend mladinske tekme ne bo, tako se bo naslednja odigrala 8.12.2019 v Ljubljani. (Ljubljana B)