U15 V DERBIJU KROGA ZMAGA LITIJANOV, KI PA TO PRAVZAPRAV SPLOH NI BIL

Kategorija: Novice Objavljeno: petek, 24 januar 2020

7.krog se je odigral v četrtek 23.01.2020 ob 17.30 uri v Litiji

LITIJA  :  OKŠ CEDEVITA OLIMPIJA       85:33   (42:21)
Strelci za KK Litija: Pavelič, Vrtačnik Hrovat 3 (1:2), Božič 26 (2:2), Jovič 5 (3:6), Sakač 41 (3:8), Mur 4 (2:4), Kobe Župančič 6 (3:4,1x3). Trener: IBIŠI Džemo
 
 V 7.krogu je bila nasprotnik litijskih pionirjev OKŠ Cedevita Olimpija, ki je vse do današnje tekme izgubila samo enkrat (v 3.krogu proti Litiji). Obetala se je zanimiva in izenačena tekma. Litijani, ki so današnjo tekmo zaradi bolezni igralcev morali enkrat že prestaviti, so bili tudi danes močno oslabljeni. Zaradi gripe in ostalih virusov je bilo odsotnih kar nekaj igralcev. Tekmo so Litijani pričeli nekoliko nervozno, kar je povzročilo veliko izgubljenih žog. Zlasti je bilo veliko zgrešenih zicerjev in slabih podaj. posledica tega je bil rezultat v 4. minuti 2:2.
V nadaljevanju pa je prvi voz potegnil v pravo smer Alex Božič, ki je z hitrimi prodori nekajkrat lepo zadel, še bolje pa je skrbel za organizacijo napadov. Prav organizirana igra in pravočasne podaje pod koš litijskemo centru Ožbeju Sakaču, ki je vse to precizno realiziral, je spremenilo rezultat v korist litijske ekipe. Litija je ob polčasu povedla z 42:41.

Tudi v drugem polčasu Litijani niso popuščali. Igrali so hitro in domiselno v napadu, v obrambi pa nasprotniku niso dovolili neoviranih metov na koš. Prednost se je iz minute v minuto povečevala in bila na koncu tudi najvišja. Litija si je z zmago zagotovila prvo mesto v svoji skupini. Naslednja tekma se igra čez 14 dni v Ivančni Gorici.