Prava mala vojna na parketu

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 02 februar 2020

Litija, 1.2.2020
3. SKL center, 13. krog Litija- Calcit 102:78

V srečanju prvouvrščene Litije in zadnjeuvrščenih gostov iz Kamnika so bili domači ves čas v vodstvu in njihova zmaga praktično nikoli ni bila ogrožena. Že ob koncu prvega polčasa so Litijani vodili 54:34, v nadaljevanju je prednost še naraščala in pet minut pred koncem tekme znašala celo 35 točk (93:58), v zaključku pa so Kamničani poraz nekoliko omilili. Kljub tako visoki razliki je bilo na igrišču precej nervoze in ostrine, kar je najverjetneje posledica nekaterih igralskih prestopov v zadnjem času. Iz Kamnika v Litijo je namreč prišel Klemen Balažic, nekdanji igralec Litije Jaka Štemberger pa je prav pred dnevi postal član Calcita. Zaradi tega je očitno na tej tekmi šlo še za nekaj več, kot le za zmago. Vtis je namreč bil, da so gostje na vsak način želeli prav proti Litiji dokazati, da so boljši, kot kaže njihov trenutni položaj na lestvici. Razgrete duhove sta sodnika mirila enkrat bolj, drugič manj uspešno, skupaj sta dosodila kar 56 osebnih napak (Litiji 26 in Calcitu 30), tudi nekaj nešportnih, gostom še tehnično napako.


Pri Litiji je zelo dobro igral mladi Nejc Pavliha, ki kot da se je končno sprostil, dosegel je 24 točk. Dragan Pušič jih je prispeval 21, Klemen Balažic 19, ter Vjeran Soldo 15. Za Calcit je Jaka Zemljič dosegel 20 točk.
Čeprav je trener gostov Marjan Košak poskrbel še za zadnjo bodico na tej tekmi, ko je le štiri sekunde pred koncem in pri zaostanku za 26 točk (!), zahteval minuto odmora, se je na koncu vse končalo s korektnim stiskom rok vseh akterjev tega srečanja. Litijane v zadnjem krogu čaka izjemno pomembna tekma proti Jesenicam, ki jo morajo nujno dobiti, če želijo imeti boljše izhodišče v drugem delu tekmovanja, ko se bo odločalo o uvrstitvi v višji rang tekmovanja, to je v drugo SKL.

Marko Godec