Dragan Pušič zadel odločilno »trojko«, oziroma »štirko«

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 09 februar 2020

Litija, 8.2.2020
3.SKL, 14.krog : Litija- Enos Jesenice 90: 88

  Domači so dobro začeli tekmo in v četrti minuti vodili 9:4, vendar so Jesenice dve minuti kasneje z dvema trojkama povedle 14:11.  Litija je nato ponovno prevzela pobudo in si do konca prvega polčasa priigrala vodstvo 44:37.
Največ točk pri domačih so dosegli Dragan Pušič 10, Klemen Balažic 8 in Luka Novak 7.
Na začetku drugega polčasa so Litijani z enostavnimi akcijami uspešno izkoristili premoč v višini in preko Jakoba Virka (skupaj 18 točk) in Vjerana Solda (16 točk) v 27. minuti povedli 57:43. Nato pa so domači nerazumljivo popustili, tako da so Jeseničani po slabih litijskih minutah že do konca tretje četrtine zaostanek znižali na samo 5 točk (63:58).
Jasno je bilo, da bo odločitev o zmagovalcu padla v zadnji četrtini. Litija je vodstvo najprej povišala na 75:65 in ga nato dolgo časa branila, vendar so bili gostje vse bliže, nervoza v domačih vrstah pa vse večja in napake vse pogostejše. Minuto in štirideset sekund pred koncem so Jesenice izenačile na 83:83. Žan Erjavec je sicer zadel za 85:83, toda Matej Pirija je 32 sekund do konca hitro vrnil, saj je dosegel dve točki in zadel še dodatni prosti met za vodstvo gostov 86:85. Že tako ne preveč glasna litijska publika je obnemela, nato pa 16 sekund pred koncem kar ponorela od navdušenja, saj je kapetan Dragan Pušič (skupaj 21 točk) zadel trojko in še dodatni prosti met, tako da je Litija vodila 89:86. Košarkarske drame pa še ni bilo konec, saj so domači po hitro prejetem košu nato še nespretno izvajali proste mete, ter tako ponudili gostom še eno priložnost, vendar je v zadnji sekundi met Jeseničanov za tri točke zadel le litijski obroč in zmaga je ostala v Litiji.
V nadaljnje tekmovanje sta se tako iz skupine center,po porazu Kolpe proti Cedeviti Olimpiji mladi, uvrstili Litija in Jesenice, s seboj bosta odnesla vsak po eno zmago. Skupaj z Gorico in Slovanom (iz skupine zahod), ter Branikom iz Maribora in Nazarjami (iz skupine vzhod) se bodo Litijani borili za prvi dve mesti, ki vodita v 2. SKL, na začetku bo v najboljšem položaju Gorica, ki je dvakrat premagala Slovan. Vsekakor Litijo čaka zelo težka naloga, tekmovanje pa se bo začelo konec meseca februarja.
Marko Godec