Visoka zmaga za začetek

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 02 marec 2020

Športna dvorana Litija, 29.2.2020
Litija- Nazarje  107:68

Litija je bolje začela tekmo in po koših Nejca Pavlihe v četrti minuti vodila 9:3, vendar so se gostje hitro vrnili, ter tri minute kasneje povedli 14:13. Do konca prve četrtine so si domači sicer zagotovili prednost petih točk, vendar je vse kazalo da jih čaka še težko delo. Toda že v dobrih petih minutah druge četrtine so Litijani z delnim izidom 20:3 prišli do visoke prednosti 41:19. Zelo dobro sta igrala Žan Erjavec (10 točk v prvem polčasu) in novinec v moštvu, visoki branilec Erik Kralj, ki se je presenetljivo hitro in uspešno vključil v igro. Nazarje je poskušalo slediti domačim predvsem s številnimi meti za tri točke, vendar pri tem gostje niso bili preveč uspešni (v prvem polčasu 5:21) in na polovici tekme je bil rezultat 44:26.


Strah da bi domači znova popustili je bil tokrat odveč, saj je v drugem polčasu razlika le še naraščala, in je tik pred koncem tretje četrtine presegla 30 točk, sredi zadnje četrtine pa je znašala že 40 točk (89:49). Pri Litiji so v igro vstopili vsi igralci, razen Klemna Balažica, ki je imel zdravstvene težave, vendar gostom kljub temu ni uspelo znižati razlike. Mladi Vito Kotar, Lev Žagar in Miha Skender so z nekaj potezami navdušili litijsko publiko, saj so v nekaj minutah skupaj dosegli kar 20 točk. Pri Litiji sta bila sicer najboljša Erik Kralj s 25 točkami in Nejc Pavliha z 22 točkami in 10 skoki. Za Nazarje je Lovro Blatnik dosegel 29 točk.
Domači so tako z visoko zmago (najvišjo v letošnji sezoni) začeli drugi del tekmovanja, v naslednjem krogu pa jih čaka težko gostovanje pri prvouvrščeni Novi Gorici.

 Marko Godec