Mirko Kaplja prejel nagarado Košarkarske zveze Slovenije

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 20 september 2020

Košarkarska zveza Slovenije praznuje 70 - let obstoja (ustanovljena leta 1950),  Košarkarski klub Litija je bil ustanovljen tri leta kasneje - torej leta 1953. Vse od začetka delovanja KK Litija je v njem deloval gospod Mirko Kaplja, ki je v klubu prostovoljno opravljal različne naloge. Nazadnje je bil dolgoletni predsednik KK Litija, sedaj pa je častni predsednik KK Litija. Njegova dejavnost v košarki in tudi drugih športih ni ostala neopažena, zato je KZS ob svoji 70 - letnici, na predlog KK Litija, g. Mirku Kaplji dodeli priznanje- dobil je Nagrado KZS (kratka obrazložitev):
Nagrada Košarkarske zveze Slovenije se podeli posameznikom in organizacijam za izjemen prispevek k razvoju slovenske košarke ali za vrhunski tekmovalni dosežek.
MIRKO KAPLJA
Litijske in slovenske košarke si ne moremo zamisliti brez Mirka Kaplje. Mirko Kaplja se je rodil leta 1943. Ob ustanovitvi kluba je bil star deset let in se je že kot pionir takoj priključil v aktivnosti kluba. Tako je edini še aktivni član, ki deluje v klub že od vsega začetka to je že 67 let. Do leta 2018 je bil predsednik Košarkarskega kluba Litija, sedaj pa je njegov častni predsednik. Vseskozi se je zavzemal za razvoj košarke in povezovanje na področju regije (Zasavja) in celotne Slovenije. Kot dolgoletni župan je vseskozi podpiral razvoj košarke in tudi ostalega športa. Mirko Kaplja ima velike zasluge, da so bile leta 1992 na gradu Bogenšperk ustanovljene državne reprezentance Slovenije. (predlagatelj KK Litija). Več o častnem članu, priznanjih in nagradah ostalih košarkarskih delavcev na spletni strani KZS:https://www.kzs.si/clanek/Ales-Antauer-castni-clan-Kosarkarske-zveze-Slovenije/id/2511.
 
Košarkarice, košarkarji, ljubitelji košarke in športa čestitamo k nagradi"