Postojna tokrat v Litiji brez možnosti

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 03 oktober 2021

2. SKL-1. krog:   Litija-Postojna 75:56
Litija je zelo dobro začela novo prvenstvo, saj je prepričljivo premagala tradicionalno neugodno Postojno, za katero sta igrala tudi lanska člana Litije Vjeran Soldo in Jakob Virk. Močno spremenjena domača ekipa je hitro prevzela pobudo in že po osmih minutah povedla 19:8. Uspešno sta zadevala Dragan Pušič in Jaka Zagorc (pred leti je že igral za Litijo), tako da je bila prednost domačih v 13. minuti kar 30:13. Gostje so nato zaostanek do konca prvega polčasa znižali na 10 točk (39:29) predvsem po zaslugi Sebastjana Borseta, ki je v tem delu igre dosegel 14 točk.


V tretji četrtini je bilo v igri domačih nekaj kriznih minut in Postojna je v 27. minuti znižala na 45:38. Nervozo v domačih vrstah sta povzročala tudi sodnika z nenavadnim kriterijem dosojanja osebnih napak, zaradi katerega si je kar nekaj litijskih igralcev nakopalo težave. Litija je nato zopet zaigrala bolj zbrano, igro je vodil Uroš Zadnik, še en novinec, ki je skupaj zbral 8 asistenc in 6 skokov. Prednost domačih je začela spet naraščati, osem minut pred koncem je po košu in dodatnem prostem metu Jaka Stembergerja znašala 57:42, dve minuti kasneje pa 63:44. Borbeni domači center Stemberger se je v napadu razigral prav v zadnji četrtini, saj je v zadnjih osmih minutah tekme dosegel kar 17 točk, pod košema pa bojeval težke borbe s Soldom. Domači so garali tako v napadu, kot tudi v obrambi. Jakob Strel, novinec iz Laškega, je odlično zaustavljal Aljaža Stoparja. Mladi in 2,08 m visoki Edis Korman (posojen igralec Šenčurja) pa je požel simpatije zaradi velike želje in borbenosti, in tudi z izjemnim zabijanjem v prvem polčasu.
Do konca tekme so Litijani, pri katerih so zaradi poškodb manjkali kar trije igralci, zanesljivo ohranjali prednost, ki je znašala že 24 točk, in zmagali 75:56. Za domače je Jaka Stemberger dosegel 18 točk, Dragan Pušič pa 16. Pri Postojni sta bila najučinkovitejša Borse s 16 točkami in Soldo 14.

Marko Godec