Litijske trojke uničile Ljubljano

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 17 oktober 2021

2. SKL- 3.krog (16.10.2021): Litija- Ljubljana 78:68 

Potem ko so Litijani v sredo odlično odigrali pokalno tekmo proti prvoligašu Šentjurju, saj so vodili skoraj celotno srečanje, v tretji četrtini že za 11 točk, in nato klonili dobesedno v zadnji minuti, so tokrat v prvenstvenem srečanju gostili Ljubljano.

Litija je dobro začela tekmo in po petih minutah povedla 18:10, nato pa je Ljubljana z delnim izidom 12:0 povedla 22:18 in napovedala, da bo to še napeta tekma. Do konca prve četrtine so se Litijani približali le na točko zaostanka (23:24). Na začetku druge četrtine so gostje ponovno povišali prednost na 32:23. Litija je nato le zaigrala bolje, razigral se je Jaka Zagorc, ki je v prvem polčasu dosegel 16 točk (met za tri 4:6). V 17. minuti so domači ponovno povedli in si do konca prvega polčasa priborili prednost 42:37.
V prvih minutah tretje četrtine je domači center Edis Korman dvakrat zapored z zabijanjem navdušil litijsko publiko, vendar se je Ljubljana, ki je odločno prevladovala v skoku, v 25. minuti približala na 48:47. Nato pa je litijski ostrostrelec Luka Novak (met za tri 4:7) v minuti in pol zadel tri trojke zapored, pri zadnji so gostje nad njim naredili še osebno napako, tako da je zadel še dodatni prosti met in Litija je vodila 58:47. Po nekakšnem obrazcu, ki smo ga v tej tekmi videli večkrat, je ekipa, ki je zaostajala zaostanek hitro znižala, in rezultat je bil 6 minut pred koncem le še 63:61 za domače. Toda Uroš Zadnik je nato do konca modro vodil igro Litije in ob tem tudi zadeval proste mete, pomembno trojko za vodstvo Litije 72:63 dobre tri minute pred koncem, pa je zadel tudi Jakob Strel. Pod košem se je boril Jaka Stemberger (8 točk in 8 skokov), ki je čutil posledice bolezni, uspešno mu je pomagal mladi Vito Kotar, ki pa si je hitro nabral pet osebnih napak. Gostje, pri katerih sta bila najučinkovitejša Martin Bajc (19 točk) in Gašper Potočnik (18) so sicer poskušali še enkrat ujeti domače, vendar jim to ni uspelo in zmaga je zasluženo pripadla Litiji.

 Marko Godec