Troti tudi sredi zime zelo živahni

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 30 januar 2022

Litija, 29.1.2022 - 2.SKL- 16.krog Litija- Troti 66:102

Litijani so tokrat naleteli na izjemno razigranega in neugodnega nasprotnika, gostje iz Novega mesta so namreč že na začetku tekme zadeli prve štiri mete za tri točke in po petih minutah povedli 18:4. Prva četrtina se je končala z njihovim vodstvom 36:17. Domači so bili nekako enakovredni le v drugi četrtini, ki se je končala z izidom 23:23, vendar je to pomenilo da so Troti ob polčasu zadržali prednost 19 točk (40:59).
Tudi v drugem polčasu so Novomeščani neusmiljeno polnili litijski koš, še posebej je bil navdahnjen in nezaustavljiv Domen Janc, ki je skupaj dosegel 36 točk (met za tri 6:10, za dve 7:8). Domača obramba je bila nemočna, premalo je bilo medsebojnega sodelovanja, pa tudi volje, kar je ob tako učinkovitem nasprotniku lahko delno tudi razumljivo. Litijani so ob tem v napadu izgubili še kar 13 žog. Razlika je tako praktično ves čas naraščala in Litija je na koncu seveda doživela prvi poraz na domačem parketu v tem prvenstvu.
Gostje so skupaj dosegli kar 16 trojk (16:40), za dve točki pa so metali z neverjetno 72 % natančnostjo (23:32). Pri domačih je prvič po težji poškodbi zaigral Jaka Stemberger, kar je tudi edina vzpodbudna novica za Litijane v tej tekmi. Troti, ki so sicer ekipa nenavadnega imena, so s tokratno strelsko predstavo pokazali, da jim ni mogoče parirati, kadar jim tako dobro uspeva met, kot jim je v tem hladnem in za Litijo neprijaznem zimskem večeru.

Marko Godec