Hujša poškodba Jake Zagorca

Kategorija: Novice Objavljeno: torek, 25 oktober 2022

ŠD Litija 22.10.2022
2.SKL- 4.krog : Litija- Portorož  96:91

V tekmi polni preobratov so gostje proti koncu prve četrtine povedli 22:12, nato je Litija z delnim rezultatom 16:0 prišla v vodstvo 40:26, ob polčasu pa je vodila 54:37. Tudi v drugem polčasu so bili domači dolgo časa v visoki prednosti, v 30. minuti je bil rezultat celo 72:48. Nato je Portorož  z igro, ki je temeljila na metih za tri točke in pogostimi preostrimi prekrški, kar sta  dopuščala sodnika, začel zmanjševati razliko.

Tri minute pred koncem je bilo le še 9 točk razlike, v zadnji minuti celo samo 4 točke. Domači so z velikimi napori v samem zaključku tekme obranili prednost in prišli do tretje zmage v prvenstvu. Slaba sodnika nista imela nobenega pravega kriterija pri dosojanju prekrškov, svojo avtoriteto sta neuspešno poskušala vzpostaviti z dosojanjem tehničnih napak. Pri Litiji sta Dragan Pušič in Jakob Strel dosegla po 22 točk, Jaka Stemberger jih je prispeval 19, imel je tudi 9 skokov. Za Portorož je bil najučinkovitejši Andraž Rogelja s 33 točkami.
Žal se je pri Litiji že v 13. minuti huje poškodoval Jaka Zagorc. Po udarcu s kolenom enega od gostujočih igralcev, kar nikakor ne sodi na košarkarsko igrišče, je obležal na parketu. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili poškodbo reber, zaradi katere bo seveda dalj časa odsoten s košarkarskih igrišč. Upati je, da poškodba ne bo pustila prevelikih posledic in da se Jaka čim preje vrne.

Marko  Godec