Cedevita Olimpija bo upokojila dres Dušana Hauptmana

Kategorija: Novice Objavljeno: sobota, 21 januar 2023

Košarkarski klub Litija vabi vse športne navdušence, košarkarje, košarkarice, ljubitelje košarka na ogled košarkarske tekme v nedeljo 29.1.2023 ob 17:00 v ljubljanskih Stožicah med KK Cedevito Olimpijo in KK Budućnost Voli iz Podgorice.

Na tekmi bodo upokojili košarkarski dres nekdanjega kapetana zmajev s številko 10 - Dušana Hauptmana, ki je svojo uspešno košarkarsko pot začel v našem klubu KK Litija, ki letos praznuje 70 let delovanja.

Osnovno šolo je obiskoval v Litiji, kjer se je pri 14 letih srečal s košarko pri KK Litija in ji ostal zvest do današnjih dni. Leto dni je igral za selekcijo Zasavja v Trbovljah, v sezoni 1976/77, nato pa je odšel za tri leta h KK Libela Celje, kjer je dokončal srednjo šolo. Član KK Union Olimpija je postal leta 1982 in pri klubu vztrajal kar 17 let. Kljub ponudbam iz tujine je ostal doma, predvsem zaradi družine, ki si jo je ustvaril zelo mlad. Igral je z največjimi imeni evropske in jugoslovanske košarke, kot so: Dražen Petrović, Toni Kukoć, Dino Rađa, Vlade Divac, Nikos Galis, Dino Meneghin, Slobodan Subotić, Marko Milić, Peter Vilfan, Jure Zdovc, Slavko Kotnik itd.


Sodeloval je z velikimi trenerji, kot so Vinko Jelovac, Janez Drvarič in Zmago Sagadin. Bil je član jugoslovanske B reprezentance, po osamosvojitvi Slovenije pa slovenske državne reprezentance. Aktivno je igral do svojega 38 leta. Po končani karieri je najprej diplomiral na Fakulteti za šport v Ljubljani, v letu 2013 pa magistriral na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije v Celju in pridobil naziv magister managementa izobraževanja.

Po zaključku aktivnega igranja je bil nekaj časa športni direktor KK Olimpija, nato je vodil mladinsko ekipo KK Union Olimpije. Kot trener je sodeloval s klubi Elektra Šoštanj, KK Koper in KK Zagorje

Več na spletnih straneh:

- http://www.kosarkarskiklub-litija.net/rez/arhivrezultatov/arhiv-clani/35-1957-regionalna-liga
- https://www.dnevnik.si/1043003909,
- https://www.delo.si/sport/kosarka/dusan-hauptman-kot-ivo-daneu-in-marko-milic/,
- https://siol.net/sportal/kosarka/legenda-olimpije-se-pri-olimpiji-izloca-je-le-custven-video-517256,
- https://siol.net/sportal/kosarka/pri-cedeviti-olimpiji-bodo-pocastili-kariero-legendarnega-dusana-hauptmana-595599,
- https://sportklub.n1info.si/kosarka/dusan-hauptman-bolezen/,

KK Litija