Obuditev ženske košarke v Litiji pod okriljem KK Litija

Kategorija: Arhiv novic Objavljeno: četrtek, 20 december 2018

Pred približno dvajsetimi leti se je v Litiji odigrala zadnja prvenstvena košarkarska tekma, v kateri so zaigrala dekleta iz KK Litija. Ženska košarka je bila v Litiji na visokem nivoju in je imela tradicijo v slovenskem prostoru. Še danes precej igralk iz teh časov ljubiteljsko igra košarko v veteranski ekipi. Veteransko so aktivne saj se udeležujejo najrazličnejših veteranskih turnirjev v bližnji in daljni okolici (Hrvaška, Srbija, Madžarska, BiH,..).
Že kar nekaj časa je zorela ideja, da bi v Litiji ženska košarka zopet zaživela pod okriljem KK Litija. Zavedamo se, da so gibanje, socializacija, druženje in pripadnost kolektivu, predvsem pa zdrav način zpolnjevanja prostega časa mladostnikov, še kako pomembni, zato bi želeli ponovno vzbuditi žensko košarko v Litiji. Mislimo, da smo na pravi poti in smo si izbrali pravi čas, saj v letošnjem letu praznuje KK Litija 60-letnico svojega delovanja, Sloveniji pa poteka evropsko prvenstvo v košarki. Leto 2013 je v znamenju košarke.
Treningi za dekleta od prvega do petega razreda že potekajo v Športni dvorani Litija in sicer vsak ponedeljek in sredo od 15.00 do 16.00 ure. Tudi na OŠ Gradec imajo dekleta možnost, da se pridružijo treningom, ki bodo potekali skupaj z treningi košarkarjev oziroma ločeno za deklice in dečke. V letošnjem letu bodo dekleta igrale na prijateljskih tekmah z ekipami iz drugih šol, v letu 2014/2015 pa naj bi zaigrala tudi v ligaškem tekmovanju v okviru KZS.
Vabimo vsa dekleta, ki bi želela trnirati košarko, da se pridružijo treningom, ki potekajo v Športni dvorani Litija in telovadnici OŠ Gradec, oziroma za vse informacije pokličete : 041 747 767 (Džemo Ibiši). Pridite ne bo vam žal!