Prva prijateljska košarkarska tekma med deklicami in dečki KK Litija

Kategorija: Arhiv novic Objavljeno: četrtek, 20 december 2018

  Led je prebit. V sredo, 23.10.2013, se je v Športni dvorani Litija odigrala prijateljska tekma med dekleti, ki so se v letošnjem letu prvič srečala s košarkarsko žogo ter dečki, ki osnove košarke že kar dobro poznajo. Dekletom, ki večinoma obiskujejo tretji razred osnovne šole, so nasproti stali sovrstniki iz drugega, tretjega in četrtega razreda. Tekma je potekala v športnem duhu. Po začetni tremi, so dekleta dobro zaigrala v obrambi ter se dobro upirala izkušenejšim dečkom.
Košarkarice so prikazale, da se lahko dobro kosajo z dečki ter predvsem to, da imajo srce na pravem mestu, saj so navdušile z borbenostjo ter željo po igri.  Tudi dečki niso zaostajali in so prikazali nekaj lepih akcij. Rezultat ni bil v ospredju, bolj kot  to je bilo pomembno  pridobivanje športnih izkušenj, druženje s sošolci in sošolkami ter predvsem občutek, da smo skupaj preživeli lepo popoldne.

V spomin na košarkarsko tekmo, na kateri so po dolgih letih nastopile tudi litijske košarkarice KK Litija, je nastala tudi tale slika.
Vidimo se na naslednji tekmi!