Mladi upi ženske košarke in veteranke KK Litija

Kategorija: Arhiv novic Objavljeno: četrtek, 20 december 2018

Košarkarska žoga je oranžne barve in je okrogla za vse košarkarice, ne glede na to ali košarkarice delajo večje ali manjše košarkarske korake. Vsaka tekma je doživetje, še posebej močno prisotna pa so čustva mladih košarkaric KK Litija, če so povabljene, da odigrajo predtekmo ženski veteranski ekipi KK Litija.

Veteranke Litija vsako leto odigrajo memorialno tekmo v spomin na pokojnega trenerja Toneta Lebingerja ter tehničnega pomočnika Verija Kolmana, tokrat že deseto. Letos mineva od trenerjeve smrti že dvajset let. V goste redno povabijo veteranke iz Zagreba, ki v Litijo rade pridejo. Tokrat so domače veteranke poleg Zagrebčank s povabilom razveselile še najmlajše košarkarice iz Litije. Mlade košarkarice so bile razdeljene v starostne skupine in so odigrale tri krajše tekme. Prikazale so odlično košarkarsko znanje in navdušile vse prisotne, še predvsem vse veteranke, ki so tekme zavzeto spremljale. Navdušenja so bile deležne tudi s strani staršev in prijateljev, ki so se veselili vsakega doseženega koša. Tekme so potekale v borbenem in zavzetem vzdušju. Vsekakor je to bila promocija, s košarkarsko žogo okuženih, deklet in upajmo ponovni zagon ter uspešno nasledstvo in nadaljevanje ženske košarke v Litiji. Po prikazanem se za bodočnost ni za bati. Veteranke so jim zaželele uspešno športno pot ter da bi na poti vztrajale in z dobro voljo in zagnanostjo delale majhne korake za velik košarkarski korak na področju ženske košarke v Litiji.
Tekma med veterankami Litije in veterankami iz Zagreba je bila odigrana v sproščenem, a tudi borbenem vzdušju. Tokrat so domačinke prikazale zelo lepo igro in zasluženo premagale gostje iz Zagreba.
V mesecu novembru so se male košarkarice pomerile na prijateljski tekmi tudi s svojimi sovrstniki iz kluba, v decembru (sreda, 17.12.2014 ob 14.00 v Športni dvorani Litija) pa prihajajo na prijateljsko gostovanje košarkarice iz ŠD Felix.
Mlade košarkarice pridno nadaljujejo s treningi, saj jih v januarju čakata prvi prvenstveni tekmi v kategoriji U 11. V nedeljo, 18.1.2015, na parketu Športne dvorane Litija gostijo nasprotnice iz ŽKK Ježica ter ŽKK Domžal. Po 23 – letih se ženska košarka zopet vrača v Litijo!
Vabljeni!
Košarkarski klub Litija