Spomini na turnir v Ostravi 2015

Kategorija: Arhiv novic Objavljeno: četrtek, 20 december 2018

Tudi v letošnji sezoni  načrtujemo udeležbo deklic in dečkov na enem od turnirjev na Češkem. Kako smo se imeli v Ostravi, pa si lahko preberete v nadaljevanju.

DEKLICE IN DEČKI KK LITIJA SO SE  UDELEŽILI KOŠARKARSKEGA TURNIRJA V OSTRAVI   NA ČEŠKEM

 Mlade košarkarice KK Litija so z nestrpnostjo čakale na četrtek, 2.4.2015. Imele so dober razlog, saj so se skupaj z dečki ob eni uri zjutraj z avtobusom odpeljale proti Češki.
. Potovanje je trajalo do enajste ure dopoldne, ko je avtobus pripeljal v industrijsko mesto Ostrava. Ne, v Ostravo si niso prišle ogledat hokejskih tekem. V mestu so jih čakale košarkarice iz nekaterih drugih držav, saj je v Ostravi od 2.4.2015 do 5.4.2015 potekal  20. Velikonočni košarkarski turnir za deklice in dečke v različnih starostnih kategorijah, ki je  mednaroden in ima že lepo tradicijo. Na turnirju so  sodelovale ekipe iz Češke, Slovaške, Poljske, Nemčije, Srbije, Estonije, Nizozemske  itd.  Med drugim tudi številne ekipe iz Slovenije. Košarkarice iz Litije so tekmovale v kategoriji U 11, košarkarji pa v U 13 in U 17. Turnir je bil odlično  organiziran.
Člani KK Litija in njihovi spremljevalci so bivali v hotelu Vista, tekme pa so se igrale na večih lokacijah v mestu. Deklice so v štirih dneh odigrale šest tekem in zabeležile tri zmage in tri poraze. Prikazale so dobro igro in napredovale iz tekme v tekmo. Pridobile so si bogate izkušnje, ki jih bodo lahko s pridom uporabile v osvajanju svojega  košarkarskega znanja. V teh dneh pa niso živele le za košarko, veselile so se tudi družabnega večera s plesom, kjer so se družili fantje in dekleta iz litijskega kluba, se bolje spoznali ter ob zvokih glasbe tudi zaplesali.  
Dnevi so prehitro  minili in v nedeljo po zadnji tekmi je prišel čas za slovo. Pot do domovine je hitro minila ob klepetu in družabnih igricah. V nočnih urah smo srečno prispeli v domači kraj. Vsi  smo si bili enotni v ugotovitvi, da je udeležba na mednarodnem turnirju v Ostravi v celoti uspela. Zaobljubili smo se, da se naslednje leto zopet vrnemo na Češko.
Hvala za podporo in skrb staršem košarkarjev in košarkaric Zoranu, Medihi in Mateji, vozniku avtobusa Samotu pa za prijetno in varno vožnjo do Ostrave in nazaj.
KK Litija