Bliža se čas, ko bomo morali vsi zaposleni oddati napoved dohodnine za leto 2016

Kakor ste verjetno obveščeni se del davkov (0,5% vaše dohodnine) tako ali drugače mora nemeniti državi. V skladu z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacijo pa lahko vsi davčni zavezanci do 0,5% odmerjrne dohodnine namenijo tudi društvom, ki delujejo v javnem interesu.

Tudi naše društvo je v tem letu uspelo pridobiti omenjeni status, zato se nahajamo na seznamu teh upravičencev.

To pomeni, da del davkov, ki jih moramo tako ali drugače nameniti državi, če želite, lahko namenite delovanju našega društva. To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu. Zato je donacija za vas brezplačna.

Poudarili bi, da tukaj ne gre za dodatne odhodke. Tistih 0,5% v vsakem primeru plačate v dohodnini, tukaj le specificirate, da želite da gre ta del davkov v naše društvo. Pr tem lahko po svoji moči animirate vse svoje prijatelje, družinske člane in znance.

Vsako leto smo odvisni od dodatnih virov, ki jih moramo zagotovit (npr. sponzorstva donacije). Ta možnost vam osebno ne prinaša dodatnih stroškov, nam pa olajša delovanje in omogoča še uspešnejše delovanje na vseh področjih.

V kolikor se boste odločili za takšen način donacije, lahko izpolnite obrazec na spodnji povezavi in nam ga čim prej vrnete (do konca meseca).

V naprej se vam zahvaljujemo za prejete donacije.

Predsednik KK Litija,

Mirko Kaplja

Obrazec