Veliko priznanje za košarkarice KK Litija

Kategorija: Arhiv novic Objavljeno: četrtek, 20 december 2018

KZS je v tekmovalni sezoni 2015/16 že desetič zapored organizirala tekmovanje za Pokal mladih. Gre za posebno točkovanje vseh klubov, ki sodelujejo v tekmovanjih mlajših starostnih kategorij. V ženski konkurenci je tekmovalo 30 klubov, v moški pa 85. Pri ocenjevanju uspešnosti delovanja kluba v tekmovanju igralcev in igralk starih do 19 let, se na osnovi točkovnega sistema od upoštevanju natančno določenih kriterijev ob koncu tekmovalne sezone dobi končna uvrstitev kluba. KK Litija se v moški konkurenci vsako leto znova uvršča v prvo polovico lestvice, tokrat na trideseto mesto.
Izjemen uspeh pa je doživel ženski del KK Litija, saj je prejel pokal KZS za klub, ki je imel največji napredek v primerjavi s sezono2014/15 v kategoriji deklet. Litijanke so se uvrstile na enajsto mesto na lestvici med ženskimi klubi. Priznanje je res velik uspeh, saj košarkarice v Litiji delujejo letos šele tretje leto zapored. S tekmovalnimi aktivnostmi so se košarkarice srečale v lanskem letu v kategoriji U 11, v letošnjem letu pa so zastopale KK Litijo v kategorijah U9, U11 ter U13. Enakovredno so se kosale z ostalimi ekipami in pridno trenirale, se predvsem zabavale s košarkarsko žogo v roki ter utrdile prijateljske vezi.
Število ljubiteljic košarke se iz leta v leto povečuje, v letošnjem letu obiskuje košarkarske treninge že blizu 50 mladih deklet. Delujejo na OŠ Litija ter OŠ Gradec, kar nekaj mladih deklet pa prihaja tudi iz OŠ Šmartno.
Tudi v novi sezoni 2016/17 bodo nadaljevale z aktivnostmi. Košarkarsko šolo bodo lahko obiskovale učenke od prvega do osmega razreda osnovne šole.
Na koncu pa še zahvala vsem, ki so jih kakorkoli podpirali na njihovi košarkarski poti. Očitno je bila podpora prava, saj bo vitrino KK Litija tokrat krasil tudi POKAL MLADIH – DEKLETA ZA NAJVEČJI NAPREDEK V SEZONI 2015/16.

Čestitke!