2014/2015 Dekleta U11

Kategorija: Arhiv dekleta Objavljeno: sreda, 19 december 2018

1.turnir košarkaric KK Litija v kategoriji U11

Po 23 – ih letih se je v Športni dvorani Litija odigral turnir mlajših selekcij košarkaric v kategoriji U 11. Na turnirju so nastopale ekipe iz KK Litija, ŽKK Ježica in ŽKK Domžale.
Domačinke so se na prvi tekmi pomerile z vrstnicami iz Domžal. Po uvodnih minutah so premagale tremo in dobro zaigrale tako v napadu in obrambi ter se dobro kosale s starejšimi igralkami iz Domžal. Na koncu jim je zmanjkalo moči in Domžalčanke so slavile zmago, vendar so domačinke pustile dober vtis in z nekaterimi akcijami požele aplavz gledalcev.
V drugi tekmi so se pomerile igralke ŽKK Ježica in ŽKK Domžale. Ljubljančanke so svoje nasprotnice premagale z visokim rezultatom  95 :  16.
Sledila je tekma domačink z ŽKK Ježica. Tudi drugo tekmo so Litijanke izgubile, vendar so se tudi tokrat dobro borile. V prvi četrtini so dobro sledile Ljubljančankam in pridno polnile koš, tako da se je prva četrtina končala z rezultatom 29 : 16, v drugi četrtini pa popolnoma zaustavile gostije, ki so v tej četrtini dosegle le štiri točke. V drugem polčasu pa je do izraza prišla kvaliteta gostij, ki so na koncu zmagale z rezultatom 72 : 17.
 
KK Litija :  ŽKK Domžale  29 : 47 (17 : 30)
Igrale so: Ermisa Begaj 4, A. Rutar 2, Z. Jesenšek 2, F. Smodiš, N. Babnik Mravlja, D. Bavdek, K. Mali, G. Grom Kremžar, A. Sadiković, V. Zavrl 6, E. Železnik, Edisa Begaj 6
KK Litija :  ŽKK Ježica  17 : 72 ( 17 : 34)
Igrale so: Ermisa Begaj, A. Rutar 1, N. Lazarova, Z. Jesenšek, F. Smodiš, D. Bavdek,L. Ajdonik, M. Kralj, Š. Škarja, V. Zavrl 7, E. Železnik 3, Edisa Begaj


2. TURNIR  KOŠARKARIC KK LITIJA V KATEGORIJI U 11
 
ŽKK Grosuplje B : KK Litija  17 : 17 (12 : 15)
Igrale so: Ermisa Begaj, N. Borišek, Z. Jesenšek, F. Smodiš 2, N. Babnik Mravlja, D. Bavdek 2, K. Mali 2, G. Grom Kremžar, A. Sadiković, M. Kralj, E. Železnik, Edisa Begaj 2
Kljub neodločenemu rezultatu, z igro Litijank ne moremo biti zadovoljni. Litijanke so tekmo odigrale nervozno, z veliko tehničnimi napakami in zgrešenimi sto procentnimi priložnostmi. Prva tekma, ki so jo odigrale v gosteh, je močno vplivala na igralke. Žoga jim je uhajala iz rok in trema je bila očitna. Popravni izpit jih čaka čez štirinajst dni v Domžalah.
 
KK Litija :  ŽKK Ježica  9 : 74 ( 7 : 51)
Igrale so: Ermisa Begaj, N. Borišek, N. Lazarova, A. Cvetežar, Z. Jesenšek, F. Smodiš, D. Bavdek, M. Kralj, G. Grom Kremžar, A. Sadiković,  E. Železnik 3, Edisa Begaj
Tudi tekma proti Ljubljančankam ni pustila dobrega vtisa. Favorizirane igralke ŽKK Ježica so z lahkoto polnile koš Litijank in zasluženo zmagale z veliko prednostjo.


4. turnir košarkaric KK Litija v kategoriji U11

V nedeljo,  8.2.2015, so se mlade košarkarice v kategoriji U 11 odpravile v Domžale, kjer so odigrale dve tekmi. V prvi tekmi so se pomerile s sovrstnicami iz Domžal, v drugi tekmi pa jim je nasproti stala ekipa iz Grosuplja.

KK Litija : ŽKK Domžale 20: 0 
Igrale so: S.E. Vidalli 2, Ermisa Begaj 2, Z. Jesenšek 2, F. Smodiš, N. Borišek, D. Bavdek, K. Mali, M. Kralj, N. Babnik Mravlja, V. Zavrl 10, E. Železnik
Litijanke so domov odnesle prvo zmago. Domžalčanke so nastopile z manjšim številom igralk, kot bi mogle, zato je bila tekma avtomatično registrirana z rezultatom 20 : 0. Kljub temu pa so gostije igrale kar dobro. Ker je bil rezultat znan že vnaprej so dobile priložnost tudi mlajše igralke in dobro izkoristile svojo minutažo.  
KK Litija : ŽKK Grosuplje  38 : 22 (23 : 14)
Igrale so: S.E. Vidalli 6, Ermisa Begaj, Z. Jesenšek, F. Smodiš 4, N. Borišek, D. Bavdek 7, K. Mali 4, M. Kralj 2, N. Babnik Mravlja, V. Zavrl 4, E. Železnik 2
V tekmo so litijske košarkarice vstopile samozavestno in zagnano. V obrambi so odigrale odlično in popolnoma zaustavile nasprotnice, ki se v agresivni obrambi niso dobro znašle. Padec koncentracije v igri Litijank je bil najbolj opazen v drugi četrtini. Drugi polčas pa je bil zopet v prevladi mladih Litijank, ki so na koncu zasluženo slavile.
 

1.turnir košarkaric KK Litija v kategoriji U11

 V nedeljo, 8.3.2015, se je v Škofja Loki odvil turnir košarkaric v kategoriji U 11. Na turnirju so nastopile ekipe: ŽKK Odeja, ŽKK Grosuplje B ter KK Litija.
Na prvi tekmi so se pomerile Litijanke s sovrstnicami iz Škofja Loke. Škofjeločanke so zabeležile zmago, saj so bile fizično precej močnejše kot njihove nasprotnice. Litijanke so sicer igrale borbeno in zavzeto, vendar se sovrstnicam niso mogle dolgo upirati. Kljub porazu pa so prikazale napredek v igri ter predvsem individualno zavzetost.
Na drugi tekmi so se Litijanke pomerile z ŽKK Grosuplje B. Na tej tekmi pa so vajeti vzele v svoje roke že kar v uvodnih minutah, saj niso želele ničesar prepustiti naključju. Igrale so hitro, z dobro kombinatoriko ter dobro polnile nasprotnikov koš. Pohvaliti velja prav vse igralke, ki so stopile na igrišče. Zmaga je odšla v Litijo.

KK Litija : ŽKK Odeja 37 : 56 (21 : 34)
Igrale so: S.E. Vidalli 4, A. Rutar 6, Ermisa Begaj, Z. Jesenšek, F. Smodiš, D. Bavdek 4, K. Mali, A. Cvetežar, G. G. Kremžar, V. Zavrl 12, E. Železnik2 , Edisa Begaj 2
KK Litija : ŽKK Grosuplje 38 : 25 (26 : 13)
Igrale so: S.E. Vidalli 6, A. Rutar, Ermisa Begaj, Z. Jesenšek, F. Smodiš 3, D. Bavdek, N. Lazarova 6, L. Ajdonik, G. G. Kremžar, V. Zavrl 6, E. Železnik 2, Edisa Begaj 4