2016 OSTRAVA – Velikonočni turnir

Kategorija: Mednarodni turnirji Objavljeno: sreda, 19 december 2018

KOŠARKARICE IN KOŠARKARJI KK LITIJA NA 21. VELIKONOČNEM TURNIRJU V OSTRAVI NA ČESKEM

V KK Litija košarkarice in košarkarji pridno trenirajo. Izkušnje si pridobivajo na prijateljskih in prvenstvenih tekmah. Vsaka tekma je zanimiva in posebna, še večji pečat pa pustijo mednarodne tekme, ko se igralci na košarkarskem igrišču srečajo s sovrstniki iz drugih držav. Eden takih mednarodnih turnirjev se je tudi letos odvijal v Ostravi na Češkem. In ker nam je spomin na lanskoletno udeležbo na 20. Velikonočnem turnirju v Ostravi pričaral same pozitivne  misli, smo se tudi v letošnjem letu odpravili v vzhodni del Češke. 21. Velikonočni košarkarski turnir za deklice in dečke v različnih starostnih kategorijah  je tokrat  potekal od četrtka, 24.3. do nedelje, 27.3.2016.
Ekipa Mladincev KK Litija

Mlade košarkarice Litije so skupaj z litijskimi košarkarji odpotovale proti meji v četrtek, 24.3.2016, ob pol enih zjutraj. Potovanje je trajalo do desete ure dopoldne, ko smo prispeli v znano mesto Ostrava. Tudi tokrat je bil turnir, ki je  mednaroden in ima že lepo tradicijo, odlično  organiziran. Člani KK Litija in njihovi spremljevalci smo bivali v hotelu Vista, hranili pa smo se v eni od šolskih jedilnic, blizu hotela. Tekme so se igrale na različnih lokacijah v mestu. Organizatorji so letos poskrbeli, da smo vsi udeleženci lahko brezplačno uporabljali javni prevoz: tramvaj in avtobus. Na turnirju so  sodelovale ekipe iz Češke, Slovaške, Poljske, Nemčije, Srbije, Estonije, Madžarske, Nizozemske  itd.  Med drugim tudi številne ekipe iz Slovenije. Litijski klub je prijavil tri ekipe: dekleta v  kategoriji U 12 ter fante v kategoriji U 14 in U 19.
Deklice so nastopile v močni skupini proti fizično precej močnejšim nasprotnicam iz Češke, Madžarske in Slovaške. Kljub temu so prikazale veliko mero borbenosti in zagnanosti. Z vsemi nasprotnicami so se enakovredno kosale, si pridobile obilo izkušenj in košarkarskega znanja, kar je bil tudi namen udeležbe na tem turnirju.

Dečki v kategoriji U 14 so prikazali lepo in hitro igro, največji uspeh pa so zabeležili fantje v kategoriji U 19, saj so se uvrstili v finale.
Dnevi so ob dobri družbi in obilici košarke prehitro  minili in v nedeljo po finalni tekmi smo se odpravili proti domu. V nočnih urah smo srečno prispeli v domači kraj. Pot do domovine je hitro minila ob klepetu in prijetni vožnji. Za nami je še ena uspešna udeležba na mednarodnem turnirju v Ostravi, ki nam bo dala nov zagon za nadaljnje delo na  košarkarskem igrišču. Stari in novi udeleženci se tudi letos zahvaljujemo za trud in podporo staršem Mateji in Zoranu ter seveda našemu šoferju Samotu za varno in skrbno vožnjo.

Nasvidenje prihodnje leto!


Velikonočni turnir se je odigral od 24. do 27. marca.
 
Mladinci KK Litija osvojili 2. mesto
Rezultati:  
LITIJA :  HONVED (Budimpešta)   58:61
LITIJA :  SPARTA (Praga)  68:26
LITIJA :  ŠERNAI (Vilnius)   91:38
 
Četrtfinale:
LITIJA :  NOVENTA (Padova)  71:58
Polfinale:
LITIJA :  HONVED (Budimpešta)  69:64
Finale:
LITIJA :  BCM OSTRAVA (Ostrava) 32:62
Za mladinsko ekipo KK Litija so igrali: PRIMOŽIČ Aljaž, SKENDER  Miha, ERJAVEC Žan, PODBREGAR Žan, JAKUPOVIĆ Tilen, DOBRAVEC Anže, ŠRAJ Tom, ŠEPEC Lovro, OCEPEK Aljaž, PAVLIHA Nejc in TOMAŽIČ Rok. 

 
Pionirji U-14:
LITIJA :  SNAKES (Ostrava)                        48:39
LITIJA :  KS MOSIN (Cieszyn Poljska)       33:46
LITIJA :  KŠ ABBA Barić (Beograd)            51:42
 
Razigravanje 4 – 6 mesta
LITIJA :  JUNIOR BASKET  (Skopje)  32:54
LITIJA :  BERLIN (Berlin)                            48:39
 
Pionirji KK Litija so osvojili 5. mesto.
Za KK Litija so igrali: ZUPAN Miha, AJDONIK Soni, ŽAGAR Lev, GRAČNER Nejc, ŽELEZNIK Ažbe, BAVDEK Fedja, SKENDER Matevž, ZUPANČIČ Tilen, STAMATOVSKI Dejan, ZGONC Nik, MEDVED Chikide, KRAFOGEL Maks, MIKO Luka, SAKAČ Ožbej in CVETKO Jon.
 
Pionirke U-12:
LITIJA :  SK BRUNTAL (Ostrava)                        18:55
LITIJA :  ČESKY BROD                                 22:41
LITIJA :  SPIŠSKA NOVA VES (Slovaška)  12:38
LITIJA :  SZEGED (Madžarska)                           33:21
 
Tekma za 9. mesto
LITIJA :  ŠŠK UNION KOŠICE (Ostrava)           33:22  
 
Pionirke KK Litija so osvojile 10. mesto.