Dopis dohodnina 2021

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 22 november 2021

SPOŠTOVANI

Bliža se čas, ko bomo morali vsi zaposleni oddati napoved dohodnine za leto 2021.

Kot ste verjetno obveščeni, se del davkov (1,0 % vaše dohodnine) tako ali drugače mora nameniti državi. V skladu z Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacijo pa lahko vsi davčni zavezanci do 1 odstotka odmerjene dohodnine namenijo tudi društvom, ki delujejo v javnem interesu.

Tudi našemu društvu je v tem letu uspelo pridobiti omenjeni status, zato se nahajamo na seznamu teh upravičencev.

To pomeni, da del davkov, ki jih moramo tako ali drugače nameniti državi, če želite, lahko namenite delovanju našega društva. To dohodnino bi sicer pustili v državnem proračunu. Zato je donacija za vas brezplačna.

Poudarili bi, da tukaj ne gre za dodatne odhodke. Tistih 1 % v vsakem primeru plačate v dohodnini, tukaj le specificirate, da želite, da gre ta del davkov v naše društvo. Pri tem lahko po svoji moči vljudno animirate vse svoje prijatelje, družinske člane in znance.

Vsako leto smo odvisni od dodatnih virov, ki jih moramo zagotoviti (npr. sponzorstva, donacije). Ta možnost vam osebno ne prinaša dodatnih stroškov, nam pa olajša delovanje in omogočila še uspešnejše delovanje na vseh področjih.

V kolikor se boste odločili za takšen način donacij, lahko izpolnite priložen obrazec in nam ga  čim prej vrnete (najkasneje do konca meseca decembra).

V sezoni 2021/2022 bomo igrali z vsemi ekipami (imamo dvanajst ekip - dekleta in fantje). Več o našem delovanju na spletnem naslovu: https://www.kosarkarskiklub-litija.net/ ter na družabnih omrežjih:

FACEBOOK - https://www.facebook.com/kklitija


ISTAGRAM: upor.ime: kosarkarski_klub_litija

S prispevkom nam pomagate, da zmanjšamo posledice epidemije COVID-19 pri obstoju in delovanju kluba – ustvariti dobre pogoje za delo najmlajših košarkaric in košarkarjev.

Vnaprej se vam zahvaljujemo za prejete donacije!

                                                                                                       Predsednik KK Litija:

  1. Gorazd PAVLIHA

 

P.S.: Izpolnjene in podpisane obrazce je potrebno oddati do 31.12.2021 na FURS.

 

OBRAZEC