Še peta zaporedna domača zmaga Litije

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 28 november 2021

6. krog  Litija- AKK Branik 59:54 (27.11.2021)
 
Potem ko so Litijani prejšnji teden v razburljivi tekmi po podaljšku premagali Gorico, so se tokrat v zaostali tekmi 6. kroga srečali z mariborskim Branikom.
Srečanje so boljše začeli gostje, ki so po devetih minutah vodili 12:6. Nato so se domači za nekaj minut strelsko le prebudili, Dragan Pušič je v manj kot dveh minutah zadel tri trojke zapored in Litija je z delnim izidom 11:0 povedla 17:12. Odgovor Mariborčanov  je bil silovit, saj so v naslednjih sedmih minutah z delnim izidom 16:2 popolnoma prevzeli pobudo in po prvem polčasu vodili 28:21. Gostje, ki so imeli prednost v višini, so prevladovali v skoku (skupno so ga dobili 43 proti 29), nenehni glasni napotki njihovega trenerja Aleksandra Čikiča pa so verjetno še dodatno podžigali igralce.
Litijani so med odmorom očitno spoznali, da bodo morali pokazati precej več, če želijo zmagati. Tretjo četrtino so namreč dobili kar s 23:10, precej bolje so zaigrali tudi v obrambi. Jaka Stemberger (12 točk in 9 skokov) se  je spustil v odprt boj z nasprotniki pod obema košema, pri tem sta mu pomagala tudi Jakob Strel  (9 točk in 6 skokov), ki je uspešno zaustavljal višje nasprotne igralce in Vito Kotar. Tretja četrtina se je končala z vodstvom Litije 44:38. Sedem minut pred koncem se je Branik približal na 46:45, odlično je igral mariborski center Salih Nuhanovič (24 točk in 14 skokov). Litija je nato zopet povišala prednost na 53:45, nekaj žog sta si  v obrambi priborila Uroš Zadnik (ob tem še 9 asistenc) in Jaka Zagorc (11 točk), po najboljših močeh sta se borila tudi Ažbe Železnik in Edis Korman. Tekma je bila dokončno odločena dobri dve minuti pred koncem, ko je Luka Novak s trojko povedel Litijo v vodstvo 59:50. Gostje, ki so bili zelo neuspešni pri metu za tri (1:13), so nato do konca tekme poraz le nekoliko omilili. Pri Litiji, ki je skupaj dosegla 8 trojk iz 29 metov, je bil znova najučinkovitejši Dragan Pušič z 18 točkami, pri tem je metal trojke 5:9,  v enem napadu pa je dosegel kar 4 točke, saj je ob trojki zadel tudi dodatni prosti met zaradi prekrška nad njim.
Domači trener Džemo Ibiši je tako s svojimi varovanci dosegel še peto zaporedno zmago na domačem parketu v letošnji sezoni in Litija trenutno zaseda visoko 5. mesto na prvenstveni lestvici.                                                                            
Marko Godec