Odličen strelski večer Litije za polfinale

Kategorija: Novice Objavljeno: četrtek, 07 april 2022

Litija, 5.4.2022
Tretja tekma četrtfinala končnice: Litija- Celje 90:62  

Potem, ko je Celje v drugi tekmi premagalo Litijo in izenačilo rezultat v zmagah na 1:1, je bila v litijski dvorani na razporedu odločilna tekma za napredovanje. Zaradi poškodbe pri domačih še vedno ni igral  Uroš Zadnik, pri Celju je manjkal prav tako poškodovani Tomaž Jereb.
Litijani so od samega začetka zaigrali zelo odločno in že v osmi minuti povedli 20:10, na koncu prvega polčasa pa so imeli 18 točk prednosti (48:30). Tudi v drugem polčasu je razlika ves čas naraščala,hitro je bilo jasno da bo zmaga ostala doma, dve minuti pred koncem tekme je bil rezultat celo 90:55 v korist domačih. Ti so pokazali odlično strelsko predstavo, zadeli so kar 14 trojk iz 26 poskusov.

Izjemno so bili razpoloženi Edin Husičič (22 točk, 9 skokov), Jakob Strel (18 točk) in Jaka Stemberger (17 točk, 9 skokov), vsak od njih pa je zadel tudi štiri trojke. Pri Celju je bil tokrat najboljši Nejc Buda (17 točk , 11 skokov). Srečanje je potekalo v pravi športni atmosferi pred številnimi gledalci, nekaj jih je bilo tudi iz Celja. Še najslabša sta bila sodnika, ki sta s svojimi odločitvami pokazala, da nimata pravega občutka  za pravila košarkarske igre, in tudi za sojenje ne.
Litija se je tako uvrstila v polfinale končnice, kjer se bo srečala s favorizirano ekipo LTH Casting, ki je v rednem delu tekmovanja osvojila prvo mesto. V seriji na dve zmagi bo prva tekma na sporedu že v četrtek, 7. aprila v Škofji loki.

Ostali rezultati KZS

Marko Godec