Ko odloči kar prvi in edini met

Kategorija: Novice Objavljeno: nedelja, 06 november 2022

ŠD Litija  5.11.2022
2.SKL, 6. krog : Litija- ECE Triglav  63:67
 
Oslabljena domača ekipa, v kateri je manjkalo oziroma ni bilo povsem pripravljenih za igro kar pet igralcev, je sicer na samem začetku povedla s 5:0, vendar so favorizirani gostje hitro prešli v vodstvo. Prvo četrtino so dobili z 21:17,v 12. minuti pa so imeli že 10 točk prednosti. Prvi polčas se je končal z vodstvom Triglava 42:30. Za Litijo je Luka Novak dosegel 9 točk (met za tri 3:5), povratnik Nejc Pavliha jih je prispeval 8.
Tudi v tretji četrtini so Kranjčani nadaljevali z učinkovito igro in si s kombinacijami prodorov pod koš in uspešnih metov z razdalje v 25. minuti priigrali že 16 točk prednosti (51:35). Vendar se Litijani

niso predali, prepričljivo so dobivali skok (44:28), gostje pa so bili iz minute v minuto vse manj uspešni in vse bolj nervozni. Slabe štiri minute pred koncem je bil zaostanek Litije le še 7 točk (55:62), nato se je začela prava drama. Domači so začutili svojo priložnost in uprizorili pravi juriš, ter s košem Nejca Pavlihe povedli 63:62, do konca tekme je bilo še minuta in 27 sekund. Obe ekipi sta nato zapravili po en napad, 35 sekund pred koncem pa je odločilno trojko skoraj iz kota igrišča zadel mladi gostujoči igralec Filip Petkovski (letnik 2006), za kar si sicer nedvomno zasluži vse čestitke. Omeniti pa velja, da je na celotni tekmi igral samo zadnji dve minuti in 6 sekund, zadeta trojka je bil njegov edini met in edini podatek, ki ga je pri njemu zabeležila statistika KZS, kar vse kaže da je bila tokrat na strani Gorenjcev še sreča, čeprav je nesporno dejstvo, da so bili proti nekompletnim domačim v vodstvu veliko večino srečanja.  Po statističnih informacijah  je bil to prvi nastop Filipa Petkovskega za člansko ekipo Triglava v tej sezoni in glede na mladost najverjetneje tudi sploh prvi. Litija je nato do konca tekme nespretno zapravila še eno žogo in zmaga je  odšla v Kranj. Pri Litiji je Nejc Pavliha dosegel 17 točk in imel 7 skokov, Luka Novak 14 točk, Jaka Stemberger pa 10 točk in 16 skokov. Pri Triglavu  je bil najučinkovitejši Dominik Praljak s 15 točkami, Uroš Šikanič jih je dosegel 13 in imel 6 skokov.

Marko Godec