25.SONČKOV DAN – TURNIR V NOVI GORICI

Kategorija: Novice Objavljeno: ponedeljek, 05 december 2022

Dekleta košarkarskega kluba Litija so se v kategoriji mlajših pionirk (U-14) od 26.11.-27.11. 2022. udeležile močnega - dvodnevnega mednarodnega turnirja v košarki. Turnir je bil v Novi Gorici in Vipavi.
Dekleta so v dveh dneh odigrala kar 7 tekem.  Pomerila so se z vrstnicami iz Slovenije, Bosne in Makedonije.
Na začetku turnirja je bilo pri igralkah prisotno kar nekaj treme, ko pa so se te treme otresle, je igra košarkaric iz tekme v tekmo vse boljša.


V tekmi za finale, so se pomerile proti ekipi iz Sarajeva. Po res hudi borbi so  na koncu žal izgubile za dve točki in jim je tako preostala še tekma za tretje mesto.  Na tej tekmi pa so dekleta pokazale najboljšo igro, premagale domačinke iz ŽKK Vipava in se veselile pokala za končno tretje mesto. Na koncu je bilo prisotno vseeno malce grenkega priokusa zaradi tesnega poraza proti Sarajevu, katere igralke, so na koncu tudi osvojile prvo mesto.
Nas je pa razveselila tudi kapetanka naše ekipe, Tia Groboljšek. Tia je v nabito polni dvorani v Novi Gorici, v tekmovanju metu trojk, v kategoriji deklet in tudi fantov, pometla z konkurenco in osvojilo prvo mesto. Za nagrado se je domov vrnila z pokalom in tudi novim kolesom.
Kakorkoli pa, v ospredju celotnega turnirja niso bili rezultati, pokali in medalje, temveč pa druženje in spoznavanje novih prijateljstev iz različnih okolij in kultur. Spomini na turnir, vse prigode, ki so se zgodile v tem vikendu ostanejo za zmeraj, medalje hitro padejo v pozabo.

Trener: Matej Čepon